Nytt fra Hjelpetelefonen

Komiker Else Kåss Furuseth er kåret til Årets navn i 2018.

«Alle kjenner nok til noen enten i nær familie eller nære relasjoner som har utfordringer som omhandler rus eller psykiske helseproblemer».

I uke 36 er det ny sesongpremiere på den norske dokumentarserien «Jeg mot meg». 

Hjelpetelefonen og Sidetmedord.no har åpent som vanlig gjennom sommeren.

Da klokka slo 24 slag nyttårsaften 2016, la Hjelpetelefonens veiledere bak seg 24 år med en million, femtien tusen, tohundre og tjuesyv samtaler.

Ensomhet, angst og stor sorg var en del av 17.mai for flere av Hjelpetelefonens innringere. 

Fredag kom stortingsrepresentant for Telemark, Christian Tynning Bjørnø, og Skiens ordfører Hedda Foss Five på besøk til Hjelpetelefonen. De ønsket å lære mer om de forskjellige tjenestetilbudene som drives fra Frogner hovedgård i Skien.

Hjelpetelefonens telefon- og skrivetjeneste besvarte flere henvendelser denne påsken sammenlignet med påsken i 2016. 

Det startet som et treårig forsøksprosjekt i samarbeid mellom Arbeidstilsynet og Mental Helse. 15 år senere ringer telefonen som aldri før hos Arbeidslivstelefonen. 

Hjelpetelefonen 116 123 er døgnåpen også i jule- og nyttårshelgen og i romjula.

Takket være et nytt prosjekt kan innringere til Hjelpetelefonen nå be om å bli ringt opp igjen av en veileder, i stedet for å vente i telefonkø.

- Selvmordsforebygging handler om mer enn politiske virkemidler og behandling. Det handler også om å vise at vi bryr oss, mener Lena Bjerke og Vicki Nygaard i Livskrisehjelpen i Skien kommune. 

Hva sier det om samfunnet vårt når grunnen til at du ringer en hjelpetelefon, er for at noen skal vite at du finnes?

Facebook ønsker å hjelpe brukere som sliter med selvmordstanker og selvskading. De som ønsker hjelp vil fra i dag henvises til blant annet Mental Helses landsdekkende tjeneste, Hjelpetelefonen.

I dette intervjuet møter du en av veilederne i Sidetmedord.no.

Antall henvendelser til Arbeidslivstelefonen har økt med over 20 % første kvartal. – Vi besvarer i snitt 160 henvendelser hver måned, forteller rådgiverne i lavterskeltilbudet.

Denne uken fikk Hjelpetelefonen besøk av grunnleggerne av en nystartet nepalsk organisasjon for psykisk helse, som vil lære om hvordan man driver en hjelpetelefon. 

Nok en gang vier statskanalen en hel uke til å sende programmer om unges psykiske helse. På forespørsel fra NRK blir det oppbemanning på Hjelpetelefonen slik at seere som har behov for det, vil ha et sted å henvende seg.

Brukere av sidetmedord.no kaller tjenesten for «dagboken som svarer». I år kan Hjelpetelefonens skrivetjeneste feire 10 års jubileum.

Mental Helse sine svartjenester hadde en stor økning i antall anrop i 2015. 

Støtt Hjelpetelefonen

Spar penger samtidig som du støtter Hjelpetelefonen. Registrer deg gratis på startshop.no/hjelpetelefonen, og få bonus hver gang du handler i 250 kjente nettbutikker. For hver tredje krone du tjener, donerer StartShop én krone til Hjelpetelefonen. 

GAVER

Det finnes flere måter du kan støtte Hjelpetelefonen på:

Gi en gave

Start din egen innsamling

Donasjoner kan settes inn på Hjelpetelefonens konto: 2680 07 92532

Merk gaven "Hjelpetelefonen".

Du kan også støtte oss via Vipps. Trykk på "betal" og tast inn vårt Vippsnummer: 520401 i søkefeltet.

Vi er der for alle som trenger noen å snakke med.

Ring oss fra utlandet

Du kan nå Hjelpetelefonen på telefonnummer 0047 91 116 123 når du er i utlandet. Da gjelder vanlig mobiltakst i henhold til hver enkelt telefonleverandørs prisliste.

Lik oss på Facebook

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.