Innblikk

Profiler og tema i tidligere utgaver.

Kim Solvang er deltidspønker, ordsjonglør og musikkfantast. Han er opptatt av bekjempelse av stigmatisering av psykiske lidelser.

Nordpolen lokker, 90 grader nord. Men først venter 1.000 kalde kilometer i 40 mørkeblå minusgrader

Veien til et ikke-diskriminerende samfunn krever både pisk og gulrot.

Barometeret gir befolkningen en stemme i helsedebatten.

Skoleopplegg om psykisk helse kan forebygge selvmord.

Dagfinn Bjørgen, Mental Helse sin nye landsleder, beskrives som en problemløser og optimist: - Det hen ska vi få te!

Med et folkehav av hylende A1- fans foran seg, tenkte Christian automatisk at de hylte til bandkollega Ben, ikke til ham. Å bli verdensstjerne har ikke så stor innvirkning på selvfølelsen som man skulle tro.

Å lage kunst som berører, er viktig for Arne Bendik Sjur.

Innen musikkterapien er det pasientene som sitter i førersetet. Terapeuten tar utgangspunkt i pasientenes ressurser og hvilken musikk de er interessert i.

- Det snakkes for mye om risiko og sykdom.  Vi må heller se nærmere på livskvalitet og hva som skaper et godt liv, sier professor Bengt Lindstrøm.

”Voksen, men ung” er et aktivitetstilbud for unge voksne i Trondheim mellom 18 og 35 år. Tiltaket har vært så vellykket at man nå søker midler for å fortsette. Flere trenger et sted for sosial mestring og utvikling.

Hjemmebesøk har en god effekt erfarer pasienter og ansatte ved Notodden-Seljord DPS. Derfor kjøres det mer enn før.

Tjenesteutviklingen innen psykisk helsefeltet i Oslo i skjer i stor grad uten brukermedvirkning, sier Christine Rosenqvist, nestleder i Mental Helse Oslo. Hun etterlyser politikere som ser hvor avgjørende brukermedvirkning er for å utvikle gode tjenester.

Tenk å få resept på fysisk aktivitet i stedet for medisiner? I Åmot i Hedmark har flere fått endret levevaner gjennom prosjektet Frisklivsresepten.

President Tor Levin Hofgaard i Norsk Psykologforening ønsker seg psykologtjeneste lett tilgjengelig der folk er, som på IKEA eller en sportsarena.

For Kjell og Laila Tunheim har engasjementet i Mental Helse Salangen for lengst blitt en livsstil. – Frivillig arbeid er viktig. Dessuten er det både artig og nyttig, sier de.

En tur til Sverige ga både fartsfylt spenning og mening med livet til en gruppe unge menn fra Øvre Eiker. Det var ikke gitt at de skulle få egne historier å fortelle.

Denne uken kommer det siste nummeret av Sinn & Samfunn ut. Magasinet, som er Mental Helses eget blad, byr på god og informativ sommerlesning.

- I møte med flyktninger får jeg en mulighet til å formidle håp, sier psykiater Ruth Abraham. Hun vet hva det vil si å være på flukt. 20 år gammel måtte hun forlate hjemlandet Eritrea.

Jeg var både skeptisk og kritisk, og nølte ikke med å si hva jeg mente. Men samtidig jobbet jeg hardt. I dag er jeg frisk, sier Oda Brendehaug i Mental Helse Eid.

Ute nå!

Magasinet Sinn og samfunn nr. 2 - 2017 sendes ut til abonnentene 20.april.

Tema: Medikamentfrie behandlingstilbud

Reportasjer: Medikamentfri behandling ved UNN Åsgård, Medarbeidere med brukererfaring, Helsefarlige maktmennesker

Profilen Helene Sandvig

Abonner på bladet

Redaksjonen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.