Hopp til hovedinnholdet

Sinn & Samfunn

Her kan du lese Sinn & Samfunn nr. 5 på nett hvor tema er Rus og psykisk helse.

Dagfinn Bjørgen, Mental Helse sin nye landsleder, beskrives som en problemløser og optimist: - Det hen ska vi få te!

Her kan du lese Sinn & Samfunn nr.4 - 2013 på nett hvor tema er De gode hjelperne.

Her kan du lese Sinn & Samfunn nr.3 2013 på nett hvor tema er Se hverandre - gjør en forskjell.

Med et folkehav av hylende A1- fans foran seg, tenkte Christian automatisk at de hylte til bandkollega Ben, ikke til ham. Å bli verdensstjerne har ikke så stor innvirkning på selvfølelsen som man skulle tro.

Her kan du lese Sinn & Samfunn nr 2 - 2013, hvor tema er opplæring og kompetanse.

Å lage kunst som berører, er viktig for Arne Bendik Sjur.

Sinn & Samfunn nr.1-2013 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret var temaet velferd og livskvalitet.

Innen musikkterapien er det pasientene som sitter i førersetet. Terapeuten tar utgangspunkt i pasientenes ressurser og hvilken musikk de er interessert i.

Sinn & Samfunn nr. 5- 2012 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret var temaet relasjoner og diagnoser. Blant kan du lese et intervju med Trond F Aarre, spesialist i psykiatri, som stiller er et spørsmålstegn ved alle de nye diagnosene. Er terskelen blitt lavere for å diagnostisere?

Sinn & Samfunn nr. 4- 2012 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret var temaet 20 år med Mental Helses Hjelpetelefonen

Sinn & Samfunn nr. 3- 2012 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret var temaet Det gode liv.

- Det snakkes for mye om risiko og sykdom.  Vi må heller se nærmere på livskvalitet og hva som skaper et godt liv, sier professor Bengt Lindstrøm.

Sinn & Samfunn nr. 2- 2012 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret var temaet Frivillighet og tvang.

”Voksen, men ung” er et aktivitetstilbud for unge voksne i Trondheim mellom 18 og 35 år. Tiltaket har vært så vellykket at man nå søker midler for å fortsette. Flere trenger et sted for sosial mestring og utvikling.

Hjemmebesøk har en god effekt erfarer pasienter og ansatte ved Notodden-Seljord DPS. Derfor kjøres det mer enn før.

Sinn & Samfunn nr.  1- 2012 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret var temaet Den gode kommune.

Tjenesteutviklingen innen psykisk helsefeltet i Oslo i skjer i stor grad uten brukermedvirkning, sier Christine Rosenqvist, nestleder i Mental Helse Oslo. Hun etterlyser politikere som ser hvor avgjørende brukermedvirkning er for å utvikle gode tjenester.

Tenk å få resept på fysisk aktivitet i stedet for medisiner? I Åmot i Hedmark har flere fått endret levevaner gjennom prosjektet Frisklivsresepten.

President Tor Levin Hofgaard i Norsk Psykologforening ønsker seg psykologtjeneste lett tilgjengelig der folk er, som på IKEA eller en sportsarena.

Sinn & Samfunn nr.  5- 2011 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret så vi nærmere på Frivillighet.

For Kjell og Laila Tunheim har engasjementet i Mental Helse Salangen for lengst blitt en livsstil. – Frivillig arbeid er viktig. Dessuten er det både artig og nyttig, sier de.

Sinn & Samfunn nr.  4 2011 kan du nå laste ned og lese på nett. I dette nummeret så vi nærmere på Helsefremmende kultur.

En tur til Sverige ga både fartsfylt spenning og mening med livet til en gruppe unge menn fra Øvre Eiker. Det var ikke gitt at de skulle få egne historier å fortelle.

Sinn & Samfunn nr.  3 2011 kan du nå laste ned og lese på nett. Dette er temanummeret for Verdensdagen for psykisk helse. Det er spesielt fokus på årets tema som er: Unge på vei - utdanning, arbeid og psykisk helse.

Denne uken kommer det siste nummeret av Sinn & Samfunn ut. Magasinet, som er Mental Helses eget blad, byr på god og informativ sommerlesning.

Sinn & Samfunn nr.  2 2011 kan du nå laste ned og lese på nett. Tema i dette nummeret er rus og psykisk helse.Her kan du blant annet lese psykiater Ruth Abrahamsen som snakker om rus som ikke er et separat problem.

- I møte med flyktninger får jeg en mulighet til å formidle håp, sier psykiater Ruth Abraham. Hun vet hva det vil si å være på flukt. 20 år gammel måtte hun forlate hjemlandet Eritrea.

Jeg var både skeptisk og kritisk, og nølte ikke med å si hva jeg mente. Men samtidig jobbet jeg hardt. I dag er jeg frisk, sier Oda Brendehaug i Mental Helse Eid.

Sinn & Samfunn nr. 1 2011 kan du nå laste ned og lese på nett. Tema i dette nummeret er det psykiske helsearbeidet i kommunen.Her kan du blant annet lese om kommunene i Nordfjord som har samhandling som et prioritert satsingsområde. Nettverk for psykisk helsearbeid er blant annet ett av disse tiltakene.

Redaksjonen

Ute nå!

 

Papirutgaven av Sinn & Samfunn nr. 5 - 2014 blir å finne i medlemmenes postkasser i begynnelsen av desember.

Tema: Frivillighetsarbeid

I bladet kan du blant annet lese om flere av MH sine lokallag og ildsjelene der.

Reportasjer: Frivillighet Norge, Sorg som diagnose, Familien som ressurs

Profilen er Leif Gjermund Strømdal - Lokallags- og fylkesleder med aristokatt

Abonner på bladet

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.