Hedda Abel

Styremedlem i lokallaget Mental Helse Tønsberg, Tjøme, Nøtterøy og Stokke. Har tilbrakt halve livet med alvorlige psykiske lidelser, og til sammen nesten ti år på institusjoner. Opptatt av åpenhet rundt eget liv og sykdom. Har sin egen blogg: heddaabel.blogspot.no

Foto: Tanita Wassås Kveinå

Hedda Abel: Så lenge jeg følte behandlingen som et overgrep, har det liten betydning at det eventuelt ikke var fagpersonenes intensjon.

 

 

Er ensomhet et reelt valg?

Hedda Abel: Jeg vil få lov til å være et offer. Jeg har behov for å være et offer. Et offer som tar ansvar for egne handlinger.

Hedda Abel: Jeg trenger hjelp, ønsker hjelp og har bedt om hjelp. Men jeg tviler på at jeg noen gang vil få en rettferdig behandling fra et system som så tydelig gir meg beskjed om at jeg ikke er ønsket. 

Hedda Abel: Jeg har laget et regnestykke på hva jeg har kostet samfunnet og psykiatrien i løpet av mitt liv i psykiatrien.

Hedda Abel: Det ville aldri skjedd at en person med begynnende diabetes fikk beskjed om å gå hjem og vente til diabetesen ble mer alvorlig før vedkommende fikk behandling.

Hedda Abel: Selvmordsatferd har preget min hverdag og mitt liv i mange år.

Hedda Abel: Bipolar lidelse er en evigvarende reise uten reiseleder, fremmed reisefølge, ukjent rute og hemmelig destinasjon.

Hedda Abel: I dag er jeg takknemlig for at jeg ble tvangsinnlagt da jeg bare ønsket å dø. Tvang reddet livet mitt, og jeg vet jeg ikke er den eneste med den opplevelsen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.