Norges minst glamorøse blogg er 3 år

Illustrasjon: Magnus Kristiansen.

Psykobloggen ­– ett av Mental Helses viktigste folkeopplysningsinstrument.

TEKST: Magnus Kristiansen

«Psykobloggen» ble startet opp 19. februar 2015 med det formål å være et talerør for alle som har meninger om psykiske helseutfordringer som fenomen. Temaet er stort, komplisert og til tider helt uhåndgripelig. Nettopp derfor mener vi det er utrolig viktig at mennesker med relevante erfaringer får muligheten til å sette ord på temaet. Ord som for andre enten kan være lett gjenkjennelige eller totalt uforståelige. Begge deler er bra. Gjenkjennelige ord binder mennesker sammen: - jeg er ikke alene,-  jeg er ikke gal, - andre har det slik som meg. Totalt uforståelige ord skaper innsikt og forståelse: - tenk at noen kan ha det så ille, - de er jo verken late eller gretne, - de sier ikke nei eller er uføretrygda fordi de ikke vil delta, - de har det bare rett og slett veldig vanskelig.

Hos Psykobloggen er filosofien at alle, uansett hvilke kort de har på hånda, skal bli sett, hørt og respektert på lik linje med alle andre. På den måten har de muligheten til å påvirke samfunnet vi lever i, og ikke minst bety noe for andre: leserne. 

Psykobloggen har på kort tid blitt det viktigste folkeopplysningsinstrumentet Mental Helse har på sosiale medier. Til nå har vi hatt gleden av å videreformidle 434 tekster. Tekstforfatterne er mennesker som enten selv har erfaringer med psykisk helse, jobber innen feltet, er pårørende til noen som sliter, eller rett og slett er interessert i temaet.

Kjære tekstforfattere: Tusen takk! Dere er modige og kunnskapsrike. Det er dere som ER Psykobloggen – hattene av for dere. Vi er også svært takknemlige for alle som leser, liker og deler.

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.