Godt Nytt år

Hva er ett godt nytt år for deg?

Av Hilde Halvorsen

Det er mørkt, det er kaldt, i min egen lille boble haster jeg forbi deg 3 kvelder i uke. Du står der på hjørnet, beveger deg litt frem og tilbake, men følger med trafikken. Noen som stopper? Ikke vet jeg, jeg går bare forbi  på vei hjem, haster forbi mens blikket mitt ikke helt hvor det skal feste seg. Du er sterkt sminket,  har trange bukser og ei tynn jakke. Du står der hver kveld. Uten at jeg vet det, så antar jeg at det er ”ditt” hjørne. Mannen i gata som ønsker å kjøpe seg ett nummer, som stopper akkurat på det hjørnet, han plukker opp deg! 

Jeg haster forbi, vil raskt til parkeringshuset, hvor bilen min står. Mange ganger har jeg hatt lyst til å stoppe, men redselen min, kanskje feigheten min bidrar til at jeg ikke stopper. Rett ved der du står, følger det noen med på deg, eller er det helt tilfeldig at bilen med sota vinduer står rett i nærheten av deg, alle 3 kveldene jeg passerer deg? 

Mange kvelder har jeg sett at du fryser, du har høye hæler, tynne strømper, du fryser. Øynene dine er hardt sminket, men blikket ditt virker tomt, er det tomt? Eller er det bare min tolkning? Har du lagt merke til meg? Jeg passerer deg 3 kvelder i uken, de samme kveldene, ved 21 tiden, haster jeg forbi. Ferdig med kveldens undervisning og skal hjem til en som venter på meg, hjem til ett varmt hus, hjem til noen som bare er der – uansett! Hva kommer du hjem til? Har du ett hjem? Hvem venter på deg? 

For meg er du en totalt ukjent, men er det noen som vet hvem du er? Som kjenner dine innerste tanker? Dine drømmer og ditt håp? 

Hva er det som gjør at du kveld etter kveld står og fryser på gatehjørnet og venter på at en bil skal stoppe? Hva tenker du mens du står der og fryser? Behandler de deg pent, de som stopper og plukker deg opp? Kjører de deg trygt tilbake til hjørnet ditt? Ser de DEG, de som stopper? Eller er du bare ei dame som selger noe de ikke får ett annet sted? 

Du er utenlandsk, hvordan havnet du på akkurat det gatehjørnet? Snakker du norsk? Jeg har så mange spørsmål, men jeg tar de med meg, i det jeg haster videre i mørket. Jeg stopper ikke, jeg spør ikke om du fryser, jeg spør ikke om du har det bra, jeg gir deg ikke ett smil, jeg bare registrerer at du er der i kveld også. Du står på ditt hjørnet, fryser, tripper i tynne strømper og sko med høye hæler og følger med på om noen stopper. 

I dag er årets siste dag, står du der i kveld også? Fryser du? Er det noen som stopper på årets siste dag og kjøper noen av dine tjenester? Ønsker de deg Godt Nytt år? Hva er ett godt nytt år for deg?

Om noen dager skal jeg igjen haste forbi det samme hjørnet, vil jeg se deg igjen? Har du beholdt hjørnet ditt? Har du hatt en slags jul? Går du det nye året i møte med å håpe at det er enda flere biler i 2018 som stopper, enn det var i 2017? Eller har du mulighet til håpe på noe annet? 

– Godt Nytt år –

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.