Fra kaos til frihet

En lang og hard reise. 

Av Jorunn Løvås

Med denne bloggen ønsker jeg å fortelle min historie. En historie som stort sett har handlet om å finne det trygge og stabile jeget. Det har gått utover mine relasjoner til andre mennesker og i mitt yrkes og familieliv. I tillegg håper jeg at min historie kan være til hjelp og inspirasjon for andre som kjenner seg igjen.

Det har vært en lang og hard vei, men heldigvis har jeg fått mye god hjelp underveis. Jeg begynte i psykoanalyse som 18 åring etter mange vonde år med angst, utrygghet og kaos inni meg, der fikk jeg for første gang oppleve en sterk indre kontakt med meg selv som varte ca. en uke. 

Den opplevelsen er hovedårsaken til at jeg fortsatte letingen, og er grunnen til at jeg har holdt ut alle opp og nedturer på vei mot et tydeligere jeg. Det skulle ta 13 år fra opplevelsen jeg fikk som 18 åring til jeg på ny fikk en lignende opplevelse. I mellomtiden var jeg i samme kaoset igjen.

Som 26 åring fikk jeg tilbud om antidepressiva og det som skulle bli bra ble en lang reise over fem år med mani og grenseløshet. Dette gikk utover mine nærmeste, spesielt min datter som jeg hadde eneansvar for da.

Da jeg var 31 år kom jeg i kontakt med en psykolog som forsto at jeg trengte tillit til et annet menneske over tid, for at mitt indre barn skulle begynne å vokse. Jeg gikk i terapi hos han i 17 år og han har vært en veiviser som har ført meg gjennom landskap fylt av skam, selvhat og sterke ønsker om å dø. Han har også vært der når den indre kontakten har vært sterk og jeg har kjent på glede, fred og sammenheng i livet. Kjernen i meg og kontakten med jeget har utviklet seg. Den blir klarere og sterkere selv om det har vært og er tilbakefall. De kommer sjeldnere og sjeldnere nå heldigvis. Jeg ønsker sterkt å formidle at det finnes håp for de som sliter med samme problematikken som meg. Jeg tenker grunnsteinene i behandlingen av slik problematikk er traumeforståelse og tillit mellom terapeut og klient. Medisinering kan også være til hjelp under streng oppfølging.

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.