Formidling gjennom musikk

Ruben Markussen:  Popartist som har strevd med sosial angst. Låtene hans handler mye om temaet.

Av Ruben Markussen

Den 20. Oktober 2017 gav jeg ut en singel ”Walls”, og jeg ønsker i den anledning å dele noe med dere. Jeg ber om at dere leser ferdig og danner en forståelse for hva jeg har skrevet, for dette er dessverre et tema som er sett ned på og stigmatisert. Gjerne av de som ikke forstår, eller ikke har opplevd det selv. Noe som gjør at de som er påvirket av mentale lidelser føler frykt for å snakke ut.

Mentale lidelser er en kronisk forstyrrelse i hjernen, som påvirker hvordan hjernen fungerer, og som derfor går utover hvordan et menneske føler, tenker og oppfører seg. I motsetning til fysiske lidelser blir det ikke like fort oppdaget, og det kan derfor være vanskelig å måtte gå igjennom det alene. Vi trenger folk som bærer forståelse om dette temaet med stolthet. Låten min ”Walls” er en del av min historie, og handler om hvordan det noen ganger er i de tyngste periodene. Å skape denne låten var en måte for meg å vise hvordan jeg følte og tenkte når ting var vanskelig, og et ønske om at folk skulle forstå hva en person med mentale lidelser opplever gjennom de tyngste slagene.

Jeg har jobbet mye det siste året med å finne min stil som produsent og låtskriver, og kan med hånden på hjertet si at jeg har begynt å skape noe som jeg er utrolig stolt av. Tidlig neste år (2018) vil jeg komme til å slippe en EP hvor dere virkelig kan få en forståelse av meg som artist. Dette er en videre fortelling av mine opplevelser med mentale lidelser. Jeg legger kortene på bordet og denne gangen skal dere få høre alt. Walls ble valgt som første singel, som en oppsummering av hvordan EP-en vil høres ut, og hva den vil ta for seg.

Jeg håper at min åpenhet kan være til hjelp for noen, og inspirere andre til å sette et videre eksempel.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.