Få mer energi og mindre angst: Lær deg å sette grenser

Personlig så har det vært vanskelig å sette grenser og og si «nei» før. Men etter at jeg begynte å gjøre det så har jeg merket en stor forskjell i livet mitt. Jeg lærer også stadig noe nytt om det å sette grenser. Det jeg har lært er at magefølelsen har stort sett alltid rett.

 Av Nina Lundgård

Føler jeg for å si «ja» til noe, så sier jeg «ja» fordi jeg har lyst og ikke fordi jeg «må». Og er det noe jeg føler jeg ikke rekker, orker eller at det må gjøres på bekostning av noe annet som er viktigere for meg så må jeg si «nei». Dette gir meg garantert masse mer energi og angsten letter sakte men sikkert. I tillegg tiltrekker jeg meg også andre mer tydelige og positive mennesker i livet ditt.

Jeg opplevde det å sette grenser i starten som noe litt «ubehagelig». Mer om dette under, og årsaker til hvorfor det føles sånn. Men jeg fant ut at over tid så er det virkelig fantastisk og da føles det heller ikke ubehagelig lenger. Det føles så godt og riktig med litt trening.

I dette blogginnlegget deler jeg blant annet informasjon om hva det er å sette grenser, hvordan det gjøres og hvorfor det er så viktig. I tillegg skriver jeg om tips til høysensitive og de som har angst problemer. Er du flink til å sette grenser?

Hva er å sette grenser?

Å sette grenser er å si «nei» og å stå opp for seg selv. Det handler også om å ta ansvar. Å ta ansvar for egne følelser, valg og hvordan man velger å være mot andre. Det handler også om å behandle seg selv og dermed også andre med respekt.

Foreldre som lærer barn at det er feil å si «nei» eller å stå opp for seg selv, slipper barna sine forsvarsløse ut i en ond verden. Verden har mye fint i seg, men dessverre så finnes det også mye som ikke er bra. En ond verden i form av manipulerende og kontrollerende mennesker. Disse menneskene bare elsker å «få kloa» i de «uvitende» og godtroende. Dermed kan også mennesker som ikke har grenser og er godtroende bli utnyttet av manipulerende mennesker. (Blogginnlegg om manipulerende mennesker kommer snart)

En som ikke klarer å sette grenser får ofte også skyldfølelse og er dermed kontrollert av andre. De blir dessverre sårbare for kontrollerende mennesker. Det å ikke ha grenser skaper også mye angst, og man lar seg herses med uten å si ifra at nå er det nok. En annen ting om man ikke er flink til å sette grenser er at man faktisk ikke uttrykker hva man faktisk føler i en situasjon eller om noe. Frykten for å bli avvist er for stor, noe som gjør at du går med på det den andre sier selv om du ikke er enig. Du går mot seg selv, som igjen også skaper mer angst.

Nina Lundgård har sin egen blogg.

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.