Et nytt år

Skal dere ha et nyttårsforsett, så håper jeg det er; å være flink til å prioritere seg selv. 

Av Malin Rystad

Vi går snart inn i et nytt år, og mange er nå i gang med å sette opp nyttårsforsettene. Vi er alle kjent med «nytt år, nye muligheter». Vi må huske på at vi kan by opp muligheter hele året! Hver dag, hver uke, hver måned, når som helst.

Livet byr på så mange store utfordringer at jeg håper uviktige mål som handler om alt det overfladiske ikke blir en prioritet, men at ønske om å skape en endring for seg selv eller andre som kan gi god livskvalitet er det som står i fokus. Tiden hver og en av oss har er dyrebar. Den får man ikke tilbake, så tenk over hva som er verd å investere den i. Hva som er viktig for å ha det best i livet. 

Skal dere ha et nyttårsforsett, så håper jeg det er; å være flink til å prioritere seg selv. Ikke la andres forventinger og krav gå foran egne behov. Da ender man til slutt opp med å miste overskuddet til å leve sitt liv i balanse.

Vi kan hjelpe til med å gjøre dette lettere for hverandre. Vi kan bli flinkere til og ikke legge en byrde av våre meninger om hvordan andre burde valgt eller prioritert. Det å ta valg kan være vanskelig nok som det er. Når man velger en ting, må man ofte velge bort noe annet. Jeg har valgt å tenke at valg og prioriteringer de rundt meg gjør, blir gjort med tanke på hva personen trenger og ønsker på det tidspunktet. 

Det kan være at overskuddet til å møtes for en kaffe, ikke er der. Jeg ønsker ikke at det skal føles vanskelig og tungt for noen å måtte avlyse. Det er dessverre mange som ikke aksepterer, men som isteden søker etter det de ser på som en «gyldig» grunn for å ha retten til å melde av. Det bidrar til at det blir vanskeligere for mennesker å kunne være ærlig med både seg selv og andre.

Jeg tenker at ingen skal føle på og måtte være tilstede hvis de kjenner på at hodet og kroppen trenger å være et annet sted. La oss gå inn i det nye året med å gi hverandre tanken på sitt eget og andres beste.

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.