Endring og ny livsglede!

Det opp til oss selv å være åpen for endringene og ta tak i de positive tankene.

Av Anne Lise

Endringer i livet er ofte litt skummelt, det syntes i alle fall ofte jeg. Så spørs det hva slags endringer det er snakk om da og hvor drastiske disse er. Er det positive endringer eller negative? Vi vet heller ikke alltid utfallet av endringene vi står ovenfor. Og det er vel det som er skummelt. Kanskje det vi trodde var negativt endte opp veldig bra? Det er ikke alltid så lett å se for seg på forhånd.

Jeg har i alle fall lært en ting om meg selv den siste tiden som jeg syntes er litt rart.

Kontrollbehov over eget liv og impulsivitet. Jeg har funnet ut av mye av stresset jeg har hatt de siste årene bunner i ett kontrollbehov, som igjen bunner i at jeg ofte og i veldig mange settinger ikke har følt meg god nok. Og i andre settinger er jeg veldig impulsiv og ikke redd for å hoppe ut i nye ting.

Jeg elsker utfordringer, men kan angre meg brått når jeg oppdager at det betyr at jeg faktisk må ut i noe ukjent.

Og det er nok akkurat det som har hjulpet meg til å ikke gi opp når livet har vært vanskelig. Jeg klarer ikke helt å gi opp (selv tanken har slått meg mange ganger) og nekter å la frykt styre livet mitt.

Det siste året har vært spekket av endring, ny glede over livet og masse utfordringer. Det har føltes ut som to skritt frem og ett tilbake, men sannheten er jo at det har gått fremover hele tiden. Jeg har fått utredning på DPS og hjelp til å se hvor energien min blir tappet. Har oppdaget at jeg har hatt ett indre stress som igjen har ført til utmattelse og fysiske plager.

Nå er stressnivået mitt senket betraktelig ved blant annet at jeg er blitt oppmerksom på hva som ligger til grunn for dette stresset.

Dette er helt utrolig deilig. Og igjennom dette har jeg oppdaget nye sider ved meg selv, fått inspirasjon og mot til å realisere en drøm jeg har hatt i meg i mange år.

Og jeg har kommet fram til at jeg må tørre å satse, tørre å gjøre det som gir meg glede – selv om det er kjempe skummelt!

Og det er blant annet å hjelpe andre i samme situasjon som meg. Hjelpe folk til å se hvem de egentlig  er og ikke det de tror de er. Jeg brenner for å hjelpe mennesker til å oppdage sin egenverdi, at dette ikke ligger i prestasjoner eller andre ytre ting.

Jeg har startet ett firma og jeg vil blant annet lage en «oppmuntringsdagbok». Der man kan fylle inn positive ting med seg selv, sette seg mål og minne seg selv om at man har ting å være takknemlig for i hverdagen.

Disse små tingene som er så store egentlig: en kaffekopp før alle andre er våkne eller muligheten til å gå tur i skogen.

Kanskje det er en hjelp til å se de små tingene i livet som er så viktig.

Jeg skal også lage informasjonshefter med forskjellige temaer innen mental helse. Det blir illustrert med enkle tegneseriestriper og bilder. Alt dette er helt i startfasen og jeg koser meg med å utvikle ideene mine.

Jeg er i endring hele tiden og det er du også. Plutselig dukker det opp en ny tanke eller noe helt nytt i livet. Så er det opp til oss selv å være åpen for endringene og ta tak i de positive tankene.

Anne Lise har sin egen blogg.

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.