Angst - en liten guide

Har du anskaffet angst? Gratulerer!

Av Latoya Wendelbo

Mens ting som hukommelse og retningssans forvitrer med alderen, er angst nærmest umulig å bli helt kvitt når den først er installert – den finner bare andre måter å komme til uttrykk på. Angst er et festlig lite ekstrautstyr som passer til de aller fleste hjerner.

Hvordan anskaffe angst?

Den enkleste måten å dyrke fram en god og holdbar angst på, er å sørge for å oppleve noe jævlig så tidlig i livet som mulig. Hvis du skulle være så uheldig å ha en fin oppvekst, kan du alltids utvikle en ødeleggende dårlig samvittighet over å ha det godt. Det er et flott grunnlag for blomstrende angst.

Må jeg nøye meg med kun en type angst?

På ingen måte! Her fins et hav å velge i, og de aller fleste er kompatible med hverandre. Man starter gjerne med en solid grunnangst, og bygger på den med for eksempel angst for å få angst, eller angst for at andre skal skjønne at jeg har angst. Disse to angsttypene er svært vanlige, og trives godt sammen med annet tilgjengelig tilbehør – som dårlig selvbilde og redsel for å være til bry

Trives angsten best når livet er vanskelig?

Dette er en myte. Angst i vekstfasen trenger påfyll av vanskeligheter, men en ferdig utviklet angst kan trives i mange år selv om livet ditt skulle stabilisere seg. Den utvikler seg da gjerne til angst når ting er fint. Sørg for å gjødsle jevnlig med fantasifulle skrekkscenarioer der du mister stabiliteten.

Hvordan bevarer jeg angsten min?

Det tar ofte lang tid å kultivere en skikkelig god angst, og man vil jo nødig miste noe man har investert så mye tid og energi i. Heldigvis er det lett å ta vare på angsten! Det er viktig å bekrefte angstens eksistens så ofte som mulig, ved å aldri prøve noe nytt, sjelden være sosial og aldri be om hjelp. 

Hvordan kan jeg best uttrykke min angst?

Her er det bare å være kreativ! Selvskading er SÅ 1994, så det vil jeg absolutt ikke anbefale. Men massiv trening, gjerne med altfor dyrt utstyr, er veldig in nå. Skulle du ikke være av den sporty typen, er isolasjon og overdreven jobbing kanskje noe for deg? 

God angst!

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.