Alle blogginnlegg

Vilde Christine Eldby: Jeg var en sånn de kaller svingdørspasient. Jeg har vært reimet fast så mange ganger at jeg ikke har tellingen. Jeg levde ikke, jeg bare eksisterte. Sånn er det ikke lenger.

Maria Nerem Notø: Alle snakkar om åpenheit og ærligheit om psykisk helse. Men ingen mener det. Kvifor er dette noke meir teit å snakke om enn at eg braut ein fot. Eg har diagnosa bipolar. Det er eg open om. Og det burde være greit.

Lene Krogh: 60 tabletter! Skyldte det ned med rødvin. Pumpinga henger over meg som et mørkt og dystert minne. Det jævligste jeg har vært med på. Er det takk og farvel nå? Skal jeg dø? Nå er jeg virkelig fucked.

Frank Garneng: Det er lett å glemme at vi som foreldre er barnas viktigste forbilder. De gjør som vi gjør, ikke som vi sier. Et godt valg i hverdagen er å være et godt forbilde for våre barn.

Helga Pedersen: Jeg mener vi må prioritere det viktigste først. Menneskene. Vi vil etablere lavterskeltilbud og styrke det psykiske helsetilbudet i alle kommuner.

 

 

Kristin Oudmayer: Jeg er stolt av å ha jobbet i psykiatrien. Men også lettet, over ikke lenger å være en del av et system der økonomi er viktigere pasienter.

Natalie Simensen: Manglende fagkunnskap og dårlige holdninger hos helsearbeidere er årsak til tvangsbruk.

Kristin Spitznogle: Man kan faktisk skamme seg i hjel.

Janne Petra Thørn: Det er slått fast at jeg trenger langvarig behandling. Da skulle man tro at det er det jeg får. Men så enkelt er det ikke.

 

 

Kjersti Dahle: Jeg har dysmorfofobi. Jeg forstår ikke hvordan jeg ser ut. I det hele tatt. Det er som om jeg har syv ansikter, og jeg vet ikke hvilket som er meg.

Helene Larsen: Jeg blir aldri den jeg ønsker å være. Skjønner du problematikken? Jeg er ikke den du ser.

Jan Pettersen Melhus tegnet dette en natt i 1992. Den skildrer et undertrykt følelsesliv.

Christina Dahl: Overgrepsutsatte har et enormt behov for trygghet og kontroll. Autopiloten står på vaktsom. Jeg ble stemplet som«ubehandlbar». Men fagmiljøer bør ikke forvente at en person som har opplevd grove overgrep skal forstå sine egne reaksjoner.

Anonym: Hvordan håndterer vi negative følelser? Det er ikke alltid følelsene i seg selv som er vonde, men hvordan vi håndterer dem.

Hedda Abel: Jeg vil få lov til å være et offer. Jeg har behov for å være et offer. Et offer som tar ansvar for egne handlinger.

Ingrid Kristiansen: Vi ønsker en god helse, men er ikke villig til å gjør de store tiltakene. Her er 8 tips for en bedre helse.

Inga Karlsen: Min barndoms lykke slo sprekker. I ettertid jeg har forsøkt å lime sammen disse sprekkene. Samisk i den tiden ble oppfattet helt latterlig av storsamfunnet. Noen ganger fikk jeg beskjed om å slutte med den bablinga.

Renate S. Tytingvåg: I dag slår eg eit slag for framsnakking. Eg oppfordre deg til å framsnakke nokon dei næraste dagane, det kan nemleg lett bli ein vane.

Anonym: Veien til lykke har vært alt annet enn lett.

 

Egil Arne Skaun Knutsen: Et menneske er ikke en merkevare. Et menneske er et menneske. 

Kristian Hall: Etter tiår med utvikling av ulike samtaleterapi og medisiner har man stadfestet at det å skrive ned noe man er takknemlig for kan ha vel så stor effekt.

Helene Larsen: Hvordan respektere et menneske med Asperger syndrom? 

De fleste av oss feirer nasjonaldagen av gammel vane. Her er 17 grunner til å feire den med mening.

7 tips som kan hjelpe deg når du er litt nede.

Ingrid Kristiansen: Det finnes grep for å komme i kontakt med den gode selvfølelsen. Her er noen tips som kan hjelpe deg.

Hedda Abel: Det ville aldri skjedd at en person med begynnende diabetes fikk beskjed om å gå hjem og vente til diabetesen ble mer alvorlig før vedkommende fikk behandling.

Anonym: I min forståelse av skriving som terapi så ligger ideen om å skape en indre dialog med meg selv.

Janne Petra Thørn: Mine firebente potebarn klarer å gi kvalitet til livet mitt nesten uansett hvor mørkt det er.

Mia Gundersen: Jeg tror vi formes av ord. Vi kan løfte hverandre ved å gi skryt og støtte gjennom positive bemerkninger.   

Marionica Solberg: En stor motivasjonsfaktor har vært å bli så bra at jeg kan fortelle om mine erfaringer. Sånn at folk får en idé om hva omsorgssvikt kan gjøre med et menneske.

Hedda Abel: Hele livet har jeg lurt på hva et vennskap er. Jeg lengtet etter nærhet, men samtidig var jeg livredd for nærheten. Og redselen vant.

Frank Garneng: Kommunikasjon og kontakt henger nøye sammen.

Siv Helen Rydheim: Selvorganisert selvhjelp innebærer å ta ansvar for egen livssituasjon, og å gripe tak i egen opplevelse. Våge å stå i egen smerte og ta ansvar for egne følelser.

Victoria Ibabao Edwards: Målfrid Frahm Jensen turte å si fra om tvangsbruk og ukultur ved Stavanger Universitetssykehus. Ledelsen svarte med underskriftskampanje. Det krever stort mot å være den som varsler.

Finn Schjøll: Vi vet jo at alt smitter. Smiler jeg, så smiler du.

Mia Gundersen: I vårt hjem forsøker vi å jobbe med å ha fokus på hvilke ord vi velger å bruke om hverandre, både når vi sier noe flott om hverandre eller når vi er frustrerte.

Victoria Ibabao Edwards: Jeg var så dårlig psykisk at jeg faktisk begynte å halte. Ikke så redd for å dø, men redd for å leve.

Hedda Abel: Jeg har laget et regnestykke på hva jeg har kostet samfunnet og psykiatrien i løpet av mitt liv i psykiatrien.

Egil Arne Skaun Knutsen: Jeg snakker om en type personlig vekst hvor du fokuserer på deg som menneske og hvor du forstår at du allerede er bra.

Silje Alvsaker: Den som har kjent på smerten og ubehaget en depresjon kan gi, vet at den ikke sitter i kneet.

Frank Garneng: Refleksjon er ikke bare lys som speiles fra en blank flate, det kan også være inntrykk og tanker om oss selv, og hvordan vi tror andre oppfatter oss.

Helene Larsen: Å ha Asperger syndrom er å leve i et grenseland. Du er en minoritet inni deg men ser helt alminnelig ut utenpå.

 

Heidi C. Næs Bakken: Jeg kunne ikke nøye meg med å hvile i drømmen, jeg måtte realisere den også.

Marionica Solberg: Jeg skulle ønske psykologen hadde snakket mer med meg. I stedet ga hun meg en diagnose, og beskjed om at det var noe galt med meg.

 

Hedda Abel: Så lenge jeg følte behandlingen som et overgrep, har det liten betydning at det eventuelt ikke var fagpersonenes intensjon.

 

 

Jessica Ryan: Og så var den her igjen, nedturen, etter en ukes virkelighetsflukt på Island.

Anlov P. Mathiesen: Vi kan ikke vike i kampen for barnas beste. Psykisk helse må inn i skolen.

Ingrid Kristiansen: Du kan ved enkle grep bidra til din egen hverdagslykke.

 

Marionica Solberg: La meg gjøre det helt klart at dersom jeg kunne velge å ta en jobb på Rema, så ville jeg gjort det. Realiteten er at jeg ikke har et valg.

Hedda Abel: Bipolar lidelse er en evigvarende reise uten reiseleder, fremmed reisefølge, ukjent rute og hemmelig destinasjon.

Egil Arne Skaun Knutsen: Jeg tror at måten man er i verden på vil være påvirket av denne grunnleggende forestilling om seg selv.

Pål Grøndahl: Mine tanker har altså surret rundt ønsket om forutsigbarhet. Jeg tror ikke jeg er alene om å irritere meg over at alt skal forandres hele tiden.

Helene Larsen: Kroppen min skriker av sult, men jeg er ikke sulten. Anoreksi er det høyeste et menneske kan rope om mat en ikke vil ha. 

Erik Schjenken: At personer med sin subjektive smak kan tråkke på stoltheten til andre, er i mine øyne ren mobbing.

Natalie Isabella Harehjeld: Komplimenter, takknemlighet, og raushet. 

Frank Garneng: La oss gjøre et lite tankeeksperiment.

Kristian Hall: Det er meningsløst at depresjon skal være tabubelagt, når sykdommen er like vanlig som forkjølelse.

Trude Sletteland: Jeg blir litt redd når psykologer og psykiatere og andre i hjelpeapparatet velger å fornekte høysensitivitet.

Miriam Neegaard: Sorg må bearbeides, og forsvinner ikke med medisiner. Legemidler demper reaksjoner, bedøver følelser og kan gjøre bearbeidingen av sorgen enda mer komplisert.

Schau og Knutsen: Jeg er ikke opptatt av at folk skal bli best. Jeg er opptatt av at folk skal ha det best mulig.

Torgeir Micaelsen: Da jeg var 15-16 år ble jeg speiderleder for første gang. Og hver torsdag kveld klokka seks hadde speidertroppen møter på Frelsesarmeen i Krokstadelva i Nedre Eiker. 

Jessica Ryan: Når begrepsbruk bygger opp under stigma.

Siv Helen Rydheim: Når jeg går bakover i min slekt, så ser jeg likhetstrekk utseendemessig og i måten å være på. 

Helene Larsen: Det sosiale handicappet – å prøve å passe inn i et verdensbilde. 

May-Helen Forsberg: Det finnes de som ikke har noen. Ingen. Aldri. De som dag ut og dag inn går der alene. Altså, skikkelig ensomme.

Kristin Oudmayer: Mange barn går påsken i møte med klump i magen og redsel for hva som venter – eller ikke venter.

Bent Høie: Det finnes en vaksine som beskytter mot en rekke sykdommer. Den gir ingen bivirkninger og er grundig utprøvd. Fellesskap, heter den.  

Ingeborg Senneset: Det er mange som ikke får den behandlingen de trenger. Så spørsmålet er, hva er planen?

Siri Getz Sollie: Vi står foran et viktig arbeid på vegne av tusenvis av mennesker i LAR. Det er nå kampen starter.

Annelise Dyrli: Kanskje kan psykologien hjelpe oss til å forstå hvordan det er å bli gammel, og være med på å gi de eldre en stemme.

Ingrid Kristiansen: Spiseforstyrrelse er vanskelig å oppdage, og lidelsen mere skjult enn andre sykdommer.

Kristian Hall: For å bli bedre, må man begynne å bevege seg igjen. Både bokstavelig talt, og metaforisk. Den deprimerte trenger en revolusjon.

Jessica Ryan: Jeg er bipolar. Jeg har angst og spiseforstyrrelser. Men jeg lider ikke. Mitt liv handler ikke om diagnosene mine.

Natalie Isabella Harehjeld: Et menneske er mer enn sin sykdom. Dette er min historie.

Astrid Renland: Det er vanskeligere å bli kvitt diagnosene sine enn å slutte med rus.

Wenche Rothaug: Hadde flere valgt åpenhet, ville synet på overgrepsutsatte vært annerledes. Hvorfor skal historien min holdes skjult? Det er ikke jeg som har gjort noe galt.

Frank Garneng: Er du våken? Da er du allerede i gang. Du er en jeger, og du jakter på fakta.

Hedda Abel: Jeg trenger hjelp, ønsker hjelp og har bedt om hjelp. Men jeg tviler på at jeg noen gang vil få en rettferdig behandling fra et system som så tydelig gir meg beskjed om at jeg ikke er ønsket. 

Victoria Ibabao Edwards: Jeg tror alle medisinene gjorde at jeg var syk lenger enn jeg hadde trengt å være. Da jeg sluttet med medisiner følte jeg meg mindre syk og ble mye bedre.

Anonym: På grunn av avvisningen fra søstrene mine følte jeg at jeg ikke hadde noen verdi. Hver kveld så jeg for meg at jeg med faste skritt gikk opp til vannet i skogen og bare forsvant.

Kristian Hall: At vi mistet Nick Drake er en av grunnene til at jeg hater depresjon. At den stjal et tiår av livet mitt er en annen. Men heldigvis er det mulig å kvitte seg med den.

Kristian Hall er direktør i næringslivet og har skrevet boken Opp fra avgrunnen, som handler om å overvinne depresjon. Han har også en egen blogg, oppfraavgrunnen.no.

Anette-Marie Antonsen: Vi er her for å leve livet, men blir styrt av hverdagen og roter oss bort. Vi er mennesker av kjøtt og blod, og det handler om å leve livet slik det passer for deg.

Walid al-Kubaisi: Kan jeg tilgi mine foreldre som omskar meg? Som konspirerte med andre voksne for å pine meg fysisk og påføre meg varig psykisk smerte.

Kristin Oudmayer: Barn og unge trenger voksne som forstår at man ikke er det man utsettes for. Det er forskjell på å være et offer for noe og det å forbli i offerrollen.

Henrik Asheim: Å sørge er i utgangspunktet et tegn på at du er helt frisk. 

May-Helen Forsberg: Psykisk sykdom har ingen status. Når hodet slår seg vrangt er det ingen som bryr seg.

Ingeborg Senneset: Det holder ikke å hindre noen i å dø, man må få dem til å ønske å leve.

Ingrid Kristiansen: Det er viktig å ha et helhetlig syn på helse og livsstil.

Erik Schjenken: Dagens mangler kan ikke få hindre fremtidens nyvinninger.

Kari Kjønaas Kjos: Tvang oppfattes krenkende og svekker tilliten til behandlingen. 

Siv Helen Rydheim: Utilgivelige nedleggelser av traumeenheter i Helse Nord.

Anlov P. Mathiesen: Mental Helse lanserer lavterskel psykoblogg.

Siste blogginnlegg

10. januar 2019

10. januar 2019

04. januar 2019

03. januar 2019

03. januar 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.