TV-innspilling med psykiater’n på mobilen

Aina Stenersen: Jeg lever ikke et A-4 liv, og trenger brukerbaserte løsninger innen spesialisthelsetjenesten. DPS-en min har alltid vært villig til å være veldig imøtekommende. I like It!

Av Aina Stenersen

Jeg har vært med på «kjendisversjonen» av Trinny og Susannah, Underhuset på TV2, en rekke debattprogrammer på NRK, og på TV3s nyeste sesong av «Norges Styggeste rom».

Våren 2012 var jeg med på realityserien «Gøy på Landet» på TVNorge. I 10 uker reiste vi land og strand rundt, og spilte inn TV sånn cirka 10 timer om dagen.  Vi visste ikke hvor vi skulle, eller hva vi skulle gjøre, før vi stod midt oppi situasjonene, med flere kameraer midt i fleisen.

For meg var det veldig kronglete å måtte ha faste fysiske avtaler. Jeg var midt i behandling på DPS, og ville ikke stoppe den, og psykiateren min foreslo at vi skulle snakkes ukentlig på mobilen. En veldig kjekk løsning. Som jeg var glad for! Så det endte med at jeg stod langt ute på jordene i Norges langstrakte land, og hadde terapi på mobilen hver uke.

Sånn midt mellom bakker, kuer, sauer og berg et sted. Jeg var veldig åpen til innspillingslederne, og romvenninnen min viste at når jeg gikk ut om morgenen (hun var veldig glad for å sove litt videre ...), så var det tid for en profesjonell prat. For meg var det veldig viktig å være åpen om det, ellers sløste jeg med mye mental energi.

Akkurat som apper på mobilen er en kjekk mobil løsning (dog det er selvfølgelig litt individuelt hva som fungerer for den enkelte). Men for meg er appen « MinPlan» en favoritt; der ligger nummeret til Mental Helse sin Hjelpetelefon, nærmeste legevakt, og nummeret til Alarmtelefonen for barn og unge med mer. Mobilen bruker man hele tiden uansett, så det er fint å ha informasjon lett samlet tilgjengelig. Informasjonen som er der brukeren er vinner!

Så neste gang du ser en TV-serie med tilsynelatende perfekte og glade mennesker, så tenk at vedkommende nettopp kan ha stått på et jorde og hatt telefonterapi. Og at mobilen til vedkommende kan være full av nymotens apper innen temaet psykiatri. (Dessuten så er det vanlig å ha tilgang til en psykolog i større TV-produksjoner, så egentlig er alle i samme båt)

(Teksten er også publisert i Dagbladet 08. mai 2015.)

Aina Stenersen er varamedlem på Stortinget for FrP og møtende bystyremedlem i Helse- og sosialkomiteen i Oslo. Tidligere formann i Oslo FpU, politisk rådgiver og deltager i flere TV-programmer.

Siste blogginnlegg

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.