Psykobloggen

Dette er Mental Helses blogg. Her finner du både humor og alvor, fag og synsing knyttet til psykisk helse. Våre skribenter kommer fra alle lag av samfunnet, og består av både pasienter, behandlere, politikere og kunstnere.

Psykobloggen er en frisone med stor takhøyde og lav terskel. Vi har lesere over hele landet og ønsker å tilby noe for enhver. Her skal du få lese faglige artikler og humoristiske kåserier om hverandre. Vi tror at åpen debatt og et fritt ordskifte er veien mot et bedre psykisk helsevern.    

Ønsker du bidra? Om du kan tenke deg å forsøke deg som blogger hos oss så ta kontakt. Enten du er profesjonell skribent, medlem, pasient, eller behandler så ønsker vi at din stemme skal bli hørt. Vi honorerer ikke, men sørger for at dine synspunkter blir en del av den offentlige samtalen om psykisk helse. Send en arbeidsprøve til: psykobloggen@mentalhelse.no    

Figurativ kunstner og spaltist. Ingas tvillingsøster Elin, og hennes bestevenn Jin ble drept i et dobbeltdrap i Ålesund i 1996. Som følge av denne tragiske hendelsen utviklet Inga posttraumatisk stresslidelse (PSTD). Hun har også sin egen blogg/nettside.

Utdannet lege og på vei tilbake til jobb etter 5 år som sykemeldt. Psykiatrisk pasient siden år 2000 med spiseforstyrrelser og andre psykiske utfordringer. Kunnskapssøkende og engasjert, og brenner blandt annet for fokus på god kommunikasjon i psykiatrien. Har sin egen blogg.

Eline Skår: Jeg er en helt normal jente med en helt normal diagnose. Jeg ønsker å dele noen av mine erfaringer i fra psykiatrien og livet mitt forøvrig, og på den måten redde verden. Litt.

Richard Skaar Thorsrud er fjerde generasjons eier og driver av sykehjemmene Villa Skaar. Han er lidenskaplig opptatt av å levere nåtidens og fremtidens beste omsorg. Villa Skaar har som visjon at «de skal være en ledestjerne innen kvalitet og medmenneskelighet». Han har sin egen blogg.

Ada Bjervik: 91 åring og blogger. Hun håper andre mennesker vil ha glede av lese hennes blogg. Samtidig håper hun og at andre kan lære av de erfaringene hun har tilegnet seg gjennom et langt liv. Hun ønsker også å videreformidle  noe om hvordan livet var før, og om hvordan en eldre har det i dag. Men mest av alt – Ada  blogger fordi hun har lyst. 

Journaliststudent som skriver om egne erfaringer med psykiatrien og spiseforstyrrelser. Hun er opptatt av å bedre forholdene for innlagte pasienter, og skriver om hva som fungerer og ikke fungerer innen psykiatrien.

Fotograf, journalist, TV-personlighet og blogger. Er også fitness-utøver og kjent fra TV2s «Tigerstaden». Har sin egen blogg: www.anettemarie.no

Anlov P. Mathiesen er informasjonsleder og politisk rådgiver i Mental Helse.

Masterstudent i psykologi ved NTNU, Trondheim. Skriver for tiden oppgave om balanse, aldring og fysisk aktivitet. Særlig opptatt av psykisk og fysisk helse hos eldre. 

Redaktør i Tidsskriftet Rus & Samfunn og daglig leder for PION (Prostituertes interessorganisasjon i Norge). Utdannet kriminolog.

Partileder i Sosialistisk Venstreparti og tidligere barne- og likestillingsminister. Har også sin egen blogg.

Helse- og omsorgsminister. Stortingsrepresentant fra Rogaland siden 2000 og tidligere leder av Rogaland Unge Høyre.

Prest, forfatter og samfunnsdebattant. Tidligere statssekretær og programleder. Sokneprest i Vålerenga Kirke fra 1995 til 2011, nå ansatt ved Lom kirke i Hamar bispedømme.

Seniorrådgiver i Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon, forfatter, tidligere ambulansesjåfør og varamedlem i Pressens Faglige Utvalg.

Blomsterdekoratør, foredragsholder og TV-personlighet.

Gründer og leder i Cegal. Har også sin egen blogg: «Små gode valg i hverdagen av Frank Garneng», garneng.com

Styremedlem i lokallaget Mental Helse Tønsberg, Tjøme, Nøtterøy og Stokke. Har tilbrakt halve livet med alvorlige psykiske lidelser, og til sammen nesten ti år på institusjoner. Opptatt av åpenhet rundt eget liv og sykdom. Har sin egen blogg: heddaabel.blogspot.no

Frivillig talsperson i Voksne For Barn og erfaringskonsulent I BAR – Barn Av Rusmisbrukere. Frilansjournalist og forfatter av barne- og ungdomsboken Melodux. Egen webside både som malerinne og som skribent

Skribent, pasient, ufør og tidligere journaliststudent. Erfaring med psykiatri fra innsiden og ønsker å opplyse om Asperger syndrom. Hun har også egen blog: aspergerinformator.com

Norsk-samisk stortingspolitiker fra Finnmark. Tidligere fiskeriminister, nestleder og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentant for Høyre og tidligere leder av Unge Høyre.

Journalist i Aftenposten og utdannet sykepleier. Har sin egen blogg og skriver på en bok om sine opplevelser i psykiatrien under tittelen Arbeidstittel: Anorektisk.

Bioingeniør, treningsveileder og tidligere langdistanseløper. Verdensmester i terrengløp, gateløp og 10 000 meter. Satte flere verdensrekorder, blant annet i maraton. Hun har også sin egen blogg.

Redaktør og eier av Revolt Media. Frilanser innen content marketing, copywriting og journalistikk.

Leder i Stortingets Helse- og omsorgskomité. Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet siden 2005.

Deltids-pønker, ordsjonglør og musikkfantast fra Sandnes. Bokdebuterte i 2014 med tekstsamlinga Memoria. Har egen blogg:  Billigfiksjon.  

Stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti. Tidligere statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet og utdannet barnevernspedagog.

På Stortinget for Senterpartiet i Hordaland. Nestleder i Helse- og omsorgskomitén og tidligere kommunelege. 

Kristian Hall er direktør i næringslivet og har skrevet boken Opp fra avgrunnen, som handler om å overvinne depresjon. Han har også en egen blogg, oppfraavgrunnen.no.

Forfatter, samfunnsdebattant og foredragsholder. Fagansvarlig UNICEF Norge og ekspert på mobbing. Har også sin egen blogg.

Psykolog, sexolog, foredragsholder og forfatter. Hun har også sin egen blogg.

Er 23 år og bor på Lierskogen med samboer. Har sin egen blogg.

Trebarnsmor, tidligere hotellsjef og butikksjef. For tiden ute av arbeidslivet pga psyko-somatisk sykdom.

Operasjonssykepleier ved Odontologisk fakultet i Oslo, og har sin egen blogg.

Skuespiller, artist og tv-personlighet. Ga i 2008 ut selvbiografien «Jeg er Mia.»

Programleder og regissør. Leder idag Røverhuset, et mediehus for innsatte og løslatte straffedømte.

Forfatter, sosiolog og samfunnsdebattant. Hun har på bakgrunn av sin brors dødsfall skrevet romanen Stormen og stillheten som handler om det å håndtere et uventet dødsfall og om svikt i psykiatrien. Pådriverarbeidet og forfatterskapet hennes kan følges på  forfattersiden hennes.

Utdannet sosionom og personlig trener. Har tidligere sittet i styret til Norsk - Colombianos forening og er erfaringskonsulent i Familie for første gang. Skribent med stort engasjement og interesse for mental helse, relasjoner, kommunikasjon og hvordan vi forstår oss selv og andre. Hun er opptatt av diskurs, system teori og hvordan normer og samfunnsstrukturer påvirker oss med alt vi gjør. På godt og vondt.

Natalie Simensen er forfatter og studerer psykologi.  I 2015 ga hun ut boken « På den gale siden.»

Rettspsykolog og forsker. Psykologspesialist ved kompetansesenter for rettspsykiatri (SIFER) ved Oslo Universitetssykehus.

Jon Schau er stand-up komiker og forfatter, mens Egil-Arne Skaun Knutsen er psykolog og har en egen blogg: Psykogrubbel 

Silje Alvsaker er mor, journalist og fotballtrener, i den rekkefølgen. Har tidligere jobbet med rusavhengige i gatemagasinet Megafon.

Tidligere rusavhengig som i mange år har kjempet for LAR-pasientenes rettigheter. Jobber for LAR-Nett Norge og har sin egen blogg

Forfatter og mottaker av Ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern 2013. Har sin egen blogg.

Journalist, blogger og samfunnsdebattant. Kjent fra diverse TV-programmer og aktuell i TV2-serien «Bloggerne».

Helsepolitisk talsmann for Arbeiderpartiet og nestleder i Stortingets Helse- og omsorgskomité. Bachelor i samfunnsfag, psykologi og statsvitenskap og har sin egen  blogg.

 

Leder i Venstre og lærer av yrke. Medlem i Stortingets Utenriks- og forsvarskomité og tidligere leder av Oslo Venstre. 

Daglig leder og gründer av Impulssenteret i Bergen. Kronikkforfatter og forfatter av Høysensitivitet - en håndbok. Hun har også en egen blogg

Norsk-irakisk forfatter. Samfunnsdebattant, sivilingeniør og politisk flyktning.

Mor, kone, husmor, ufør lærer, overgrepsutsatt, skribent, foredragsholder, aktiv i Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) og tabubryter. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.