Vil samle erfaringer om det som gir god psykisk helse

Representanter fra Høgskolen i Buskerud og Mental Helse var i sommer samlet på Frogner Hovedgård i Skien.  Dette var starten på et samarbeid mellom fagmiljø og brukerorganisasjon.

Mental Helse og Høgskolen i Buskerud inngikk i sommer et samarbeid for å forene brukerstemmene og fagmiljøene innen psykisk helse. 29. februar inviterer de til seminar om hva som kan bidra til bedre psykisk helse - hele livet.

Mental Helse og Høgskolen i Buskerud, Fakultet for helsevitenskap ved Institutt innen psykisk helse og rus ,inngikk et samarbeid for til sammen å bidra til bedre psykisk helse for alle.

- Mental Helse har nytte av å ha samarbeidspartnere som representerer forskningsmiljøene, og forskningsmiljøene har nytte av å ha brukerorganisasjoner som samarbeidspartnere, sier Bjørn Lydersen, generalsekretær i Mental Helse.
- Seminaret Psykisk helse hele livet vil rette søkelyset mot de forhold utenfor selve helsefeltet som har betydning for psykisk helse. Dette skal belyses med flere foredrag, blant annet fra psykiater Trond F. Aarre, mye omtalt etter at han i 2010 kom med boka "Manifest for psykisk helsearbeid". Dette dannet grunnlaget for at han i desember 2011 fikk Prisen til fremme av ytringsfrihet i psykisk helsevern. 

Sammen finne nye veier
- Hensiktene med seminaret er at både fagfolk, brukere, tjenesteytere og politikere i fellesskap kan finne veier til en samfunnsutvikling som tar høyde at god psykisk helse for eksempel også handler om kultur, fritid, arbeid og utdanning.Den psykiske helsen påvirkes og at sosiale ulikheter, sosiale klasseskiller, rus og avhengighetsproblematikk. Temaer som det skal jobbes med i workshops etter hovedforedragene.

- Erfaringene fra de ulike workshop-gruppene skal samles som grunnlag for videre arbeid. Hva kan bringe oss videre? Hva må vi satse mer på, og hva må vi eventuelt slutte med? Målet er at dette skal bidra til bedre psykisk helse hele livet, sier Bjørn Lydersen.

Konferansen er gratis.
Påmeldingsfrist: 1. februar 2012
Send påmelding til:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.