Venn1 og livsmestring i skolen

Ingrid og Veronica fortalte vel hundre lærere om Mental Helses Venn1-tilbud.

Folkehelse og livsmestring av ett av de tre tverrfaglige temaene som er foreslått inn i alle fag i skolen. Hva innebærer det? Hvilket ansvar har skolen for elevers livsmestring og hvordan kan vi arbeide med dette i skolen?

Disse problemstillingene var Ingrid Bruun og Veronica Pedersen med på å belyse på Utdanningsforbundets kveldsseminar mandag 5.februar. Vel hundre lærere var møtt fram for å høre foredrag om aktuell forskning og relevant praksis, deriblant Venn1.

Ingrid og Veronica forteller om verdien av Venn1 og psykisk helse inn i skolen.

Veronica og Ingrid orienterte om Venn1 og hva de vektlegger når de reiser rundt på skolebesøk. Mange unge trenger verktøy til å greie å snakke om det som er vanskelig i en tidlig fase, det får de via Venn1.

Veronica og Ingrid poengterte også hvor viktig det er at lærerne involverer seg, slik at de elvene som trenger det blir fulgt opp etter at Venn1-teamet har vært på besøk.

Venn1

Venn1-kurset for skolene består av et foredrag om hva psykisk helse er, og et foredrag fra en av instruktørene om egne erfaringer i en utfordrende ungdomstid. Elevene blir deretter satt i grupper for samtale og ulike øvelser. Venn1 har fokus på vennskap og inkludering. Elevene får også informasjon om hvor de kan få hjelp om de trenger det.

Ingrid Bruun er varamedlem i Mental Helse Ungdoms sentralstyre, og styreleder i Mental Helse Ungdom Nedre Buskerud. Hun jobber som foredragsholder og instruktør i Venn1. Ingrid formidler egenerfaringer med psykiske helseplager og driver egen foredragsvirksomhet.

Veronica Pedersen jobber som prosjektkoordinator for Venn1 – undervisningsprogram om psykisk helse i regi av Mental Helse. Hun er utdannet sosionom ved Griffith University og har internasjonal erfaring på feltet. Veronica brenner for ungdom og psykisk hele. Hun mener lavterskel og åpenhet er nøkkelen til å forbedre ungdommens hverdag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.