Velferd og livskvalitet

Velferd og livskvalitet handler blant annet om den enkeltes mulighet til å håndtere hverdagen sin. Få lov til å være den du er.

Hva vi legger i begrepene ”velferd og livskvalitet” er helt forskjellig fra person til person. Det som er felles for alle, er betydningen dette har for vår psykiske helse.

Mental Helses Handlingsplan 2013 har tema ”velferd og livskvalitet”. Det er mange grunner for at Landsstyret valgte akkurat dette tema som en rød tråd i satsingen for 2013. Den viktigste var at dette er områder som er avgjørende for vår psykiske helse. Dessuten er det tema som er relevant i et stortingsvalgår, samtidig som det kan mobilisere organisasjonen ute i lokal- og fylkeslag.

6. september var en gruppe tillitsvalgte og ansatte samlet for å starte arbeidet med handlingsplan 2013. Det var svært gode diskusjoner på hva Mental Helse kan legge i begrepene velferd og livskvalitet, samtidig som vi erkjenner at det vil ha unike svar for hver enkelt.

- Opplevelsen av velferd og livskvalitet er grunnleggende for hvordan vi mennesker har det, og derfor viktig for vår psykiske helse. Tema har vinkling på forebygging og mestring, ikke et sykdomsperspektiv. Det er avgjørende å oppleve at det forventes noe av deg, at du kan noe og at du betyr noe for andre, for å bekjempe stigmatisering. Det er viktig at du har omgivelser som gjør at du kan være venn med deg selv. Dette handler om velferd og livskvalitet, sier landsleder i Mental Helse, Anne Grethe Klunderud

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.