Tur-prosjekt økte lokallagets medlemstall med 20 prosent

Medlemmer av Mental Helse Grong står på kaia og venter på Hurtigruta. Foto: Mental Helse Grong

Å oppleve glede og samhold virker forebyggende på psykisk helse. Ved hjelp av Extramidler satte derfor Mental Helse Grong i gang et prosjekt som førte til flere medlemmer i lokallaget.

”TRASK” står for trivsel, realisering, aktivitet, sosialt og kulturelt. Prosjektet varte i ett år, og ble styrt av lokallaget i Grong kommune, som ligger i Namdalen i Nord-Trøndelag.

- Vi ønsket å ha noe å tilby alle, uansett alder, økonomi, fysisk og psykisk funksjon. Målsetningen for prosjektet var at alle medlemmer, og andre som ønsket å bli medlemmer, skulle få økt livskvalitet og oppleve glede og samhold, sier prosjektleder Bente Vindsetmo.

Hun er også leder for lokallaget, som på grunn av aktivitetene de kunne tilby gjennom prosjektet, økte medlemsmassen med 22,5 prosent.

- Vi fikk syv nye medlemmer, slik at vi nå er 38 til sammen, sier Vindsetmo.

Hun forteller at mange av medlemmene i laget av forskjellige grunner ikke kom seg så mye ut:

- Mange ble hindret på grunn av økonomi, eller fysisk eller psykisk funksjon. Vi ønsket å arrangere litt ferie for dem, så de i alle fall fikk oppleve littegrann.

Prosjektgruppa har vært opptatt av brukermedvirkning, og hatt idémyldring der deltagerne av prosjektet har kommet med forslag og innspill til aktiviteter. Med hjelp av 60.000 kroner fra ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering har de blant annet gjennomført ferietur med Hurtigruta, og besøkt Sæterstad gård i Hattfjelldal. De har også fått med seg en del teaterstykker.  

- Aldersmessig har turgruppene ligget mellom 35 til 87 år, og vi har hatt det kjempeartig sammen. Mange snakker om opplevelsene ennå, de ”lever” fremdeles på minnene, sier prosjektlederen.

Siden dette ble så vellykket, arbeider lokallaget nå med å opprettholde prosjektet.

- Vi er i startfasen med å søke flere midler, sier en håpefull Bente Vindsetmo.

Blir ditt lag inspirert av lokallaget i Grong? Husk at dere kan søke om prosjektmidler fra ExtraStiftelsen gjennom Mental Helse. Søknadsfristen er 10. mai.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.