Trenger vi flere diagnoser?

Årets NHS konferanse i Oslo handler blant annet om at flere og flere får en diagnose i psykisk helsevern.

Det handler mye om diagnoser i psykisk helsevern under årets konferanse i regi av Norsk sykehus- og helsetjenesteforening på Oslo kongressenter. Påmeldingsfrist er i dag.

Flere og flere får en diagnose i psykisk helsevern. Overdiagnostiseres det, og kan vi sykeliggjøre folk som ikke er syke, er et av flere tema på konferansens to dager, 29-30. oktober.

Tidlig psykosebehandling er det første tema som skal opp. Det blir stadig gjentatt at tidlig oppdagelse er avgjørende for prognosen. Eller er det nødvendigvis slik? Det er blant annet et av spørsmålene som stilles.

Også rettspsykiatrien står på menyen. I programmet spør man om diagnosene fikk for mye å si i Breiviksaken. Det skal handle om diagnostikkens begrensninger og uenigheten i fagmiljøene, hva angår diagnostisk praksis.

Brukermedvirkning og pårørendes rolle er et tema på konferansens andre dag. Hva gjør man for å avlaste pårørende, spørres det om. Vi får også et innblikk i rådgivningstelefonen for pårørende i regi av Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse, ved dokumenterte funn.

Les mer og se program HER

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.