Stemmene i hodet

Møt Maria, Ruth Andrea og Benjamin som alle har erfart å leve med en schizofrenidiagnose.

Onsdag 25.januar starter dokumentarserien Stemmene i hodet på NRK.

Stemmene i hodet er et nært møte med tre unge mennesker; Maria, Ruth Andrea og Benjamin. Vi følger dem i behandling og på hjemmebane og får vi et unikt innblikk i hvordan det er å leve med denne stigmatiserte diagnosen.

Regissør Gunhild Asting har jobbet i tett samarbeid med de medvirkende i hele prosessen. Dette gjenspeiles i innholdet i serien. De medvirkende og regissør  har samarbeidet med animatør om å få animert ut opplevelser de har hatt, som det er vanskelig å kun beskrive med ord. Via animasjon og illustrasjoner gir de seeren et unikt innblikk i deres opplevelser av vrangforestillinger, psykoser og stemmer i hodet. 

Hovedpersonene våre har en felles tilknytning via Bergfløtt Behandlingssenter, som spesialiserer seg på behandling av schizofrenidiagnoser. Det unike med Bergfløtt er at de har stort fokus på de friske sidene.

De ser mennesket bak diagnosen og uansett hvor syk man er så har man ressurser som må løftes frem.

Gjennom å oppfordre pasientene til å jobbe med kreative sider ved seg selv, bryter våre hovedpersoner grenser i kampen for et liv der de selv kan ha kontrollen.

Hovedbudskapet i serien er at vi må se det hele mennesket, i behandlingssituasjon og i livet ellers.

Serien belyser blant annet viktigheten av å fokusere mer på ressurser og tallenter i behandling, ikke kun diagnose og symptomer. Serien gir også håp. Via en av hovedpersonene lærer vi at diagnosen ikke trenger å være med deg for alltid.

Målet med serien er å gi mennesker som lever med en stigmatisert psykisk lidelse et nytt fokus i media. Ved at seerne blir kjent med menneskene bak diagnosen håper vi å skape større forståelse og mindre fordommer. Vi ønsker å inspirere til åpenhet og samfunnsdebatt, samt gi de medvirkende en positiv opplevelse og muligheten til å bli hørt.

Hjelpetelefonen 116 123 har, på forespørsel fra produsenten, oppbemannet telefontjenesten etter programmet. 

Om Medieoperatørene:

Medieoperatørene har lang erfaring innen dokumentarfilmproduksjon, og har vunnet en rekke priser.

Ta gjerne kontakt med en av oss om du ønsker mer informasjon angående serien:

PRODUSENT Mari Monrad Vistven: 41 45 63 63 //

LANSERINGSANSVARLIG Therese Naustdal: 92 24 96 87// thenaust@gmail.com

REGISSØR Gunhild Asting: 99 15 91 02 //

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.