Spør om det psykiske helsearbeidet i kommunene

En spørreundersøkelse vil i løpet av mars kunne gi en unik oversikt over de kommunale tilbudene innen det psykiske helsefeltet i hele landet.

 - Jo flere som svarer, jo bedre bilde av tilbudet til mennesker med psykiske helseproblemer får vi, sier Bjørn Lydersen, generalsekretær i Mental Helse.

Midt i januar ble den årlige spørreundersøkelsen til Mental Helse sendt ut til våre 19 fylkeslag og 260 lokallag. For første gang ble også alle landets kommuner bedt om å besvare undersøkelsen.

- Svarene fra fylkes- og lokallagene samt kommunene vil bedre fange opp bredden, og gi et helhetsperspektiv på det psykiske helsetilbudet, sier Lydersen.

- Det er gledelig å registrere at så mange kommuner har svart allerede, opplyser han. Frist for svar på undersøkelsen er satt til 1. mars.Undersøkelsen er sendt ut elektronisk til de som deltar.

Mental Helse ser også iverksettelsen av Samhandlingsreformen i januar 2012 som en anledning til å få en oversikt over hvilke ressurser norske kommuner disponerer med betydning for det psykiske helsearbeidet. Mental Helse har tidligere vært skeptisk til hvordan dette vil slå ut.

Oversikt over kommunens tilbud
Undersøkelsen vil vi blant annet gi svar på kommunenes tilskudd til psykisk helsearbeid i det området som lokallaget dekker har økt, eller blitt redusert siden i fjor, hva som gjøres for å forebygge psykiske helseproblemer, kultur og fritidstilbud samt lavterskeltilbud til mennesker med psykiske utfordringer.

Svarene på undersøkelsen skal danne grunnlag for Mental Helses høstkampanje – ”Den gode kommune”.

De fylkes- og lokallag som svarer på spørreundersøkelsen blir dessuten med i trekningen om å vinne en pengepremie på 5000 kroner.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.