Søker medlemmer som vil vise vei

Arne Glenna jobber med likemannstilbudet Mentorordningen, og er rådgiver ved Mental Helses tjeneste Arbeidslivstelefonen.

Har du stått på utsiden av arbeidslivet, men kjempet deg tilbake igjen? Mental Helse søker medlemmer som vil formidle sin erfaring og være mentor for andre i samme situasjon.

Mentorene er personer som vet hvordan det er å ha psykiske problemer, men som er i arbeid. Mange har også opplevd hvordan det er å bli stående utenfor arbeidslivet i kortere eller lengre tid. 

- Det kan være så slitsomt at man går helt ned i "kjelleren", og det er tungt å komme opp igjen. Våre mentorer i Mental Helse bruker sin erfaring på å hjelpe andre som er i en slik situasjon, forklarer rådgiver Arne Glenna.

Arbeid og psykisk helse er et viktig tema for Mental Helse. Derfor skal Mentorordningen utvides med flere likemenn som vil hjelpe andre. Organisasjonens medlemmer kan selv melde sin interesse, eller bli foreslått av andre medlemmer.

Mentorene deltar på arbeidsseminarer og fagsamlinger, og de får opplæring slik at de kan bruke sine erfaringer til å gi råd og veiledning. Arbeidet er frivillig og ulønnet, men Mental Helse dekker utgifter til reise- og opphold.

- Man får mye igjen ved å se at det nytter, at dem man prøver å hjelpe faktisk kommer tilbake i arbeid igjen, påpeker Glenna.

Ordningen har så langt ti mentorer, som har vært med siden starten i 2008.

- Mentorordningen har fått mange gode tilbakemeldinger. Grunnen til at dette likemannstilbudet er så vellykket, er fordi mentorene har et så sterkt ønske om å bidra, mener Arne Glenna.

Har du lyst til å bli mentor? Ta kontakt her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.