Skoleprogrammet om psykisk helse aktuelt som aldri før

Mental Helses ungdomsprogram om psykisk helse, venn1, er ettertraktet denne høsten.
- Årsaken kan nok være at venn1 er et seriøst og godt utarbeidet undervisningsopplegg som har holdt på i mange år, tror prosjektleder Rune Helland. Hovedkonseptet til venn1 er at instruktørene er unge mennesker som deler sine erfaringer for å hjelpe ungdom som sliter med de samme utfordringene i dag.

Undervisningshøsten er i gang for fullt for venn1-instruktørene. Mental Helses ungdomsprogram om psykisk helse er aktuelt som aldri før.

- De som har brukt venn1 tidligere, bestiller programmet igjen. Det er en helt tydelig tendens, sier prosjektleder Rune Helland.

Prosjektleder Rune Helland i venn1.

Prosjektleder Rune Helland i venn1.

I 2011 var venn1 på 69 skoler. Så langt i høst har 22 nye skoler som aldri tidligere har hatt besøk av venn1, vært i kontakt for å bestille en gjennomføring. Aldri har pågangen vært større.

Kvalitetssikret konsept
 Helland tror mye av forklaringen finnes i at venn1 er et seriøst og godt utarbeidet undervisningsopplegg som har holdt på i mange år. Ungdomsprogrammet har blant annet fått svært gode skussmål fra Ungsinn, fagfolkenes egen informasjonskanal om tiltak for barn og unges psykiske helse.

- Før sommeren sendte vi også ut vår nye informasjonsfilm om venn1 til mange skoler, forteller han. Men legger til: 

- Det har vært mye oppmerksomhet om mistrivsel og mobbing i media denne høsten. Det er nok mange lærere som inntar en forebyggende holdning til klassemiljøet. Det kan være en medvirkende årsak til at så mange nye skoler ønsker å bestille en venn1-gjennomføring, tror Helland.

Håper å møte etterspørselen
 - Dessverre har vi måttet si nei til noen henvendelser, forteller han.

Årsaken er at venn1 har fått mindre bevilgninger de siste årene.

- Men vi håper at vi skal få gjennomført den skolerettede virksomheten vår som planlagt, sier Helland optimistisk.

Det er i hvert fall god rekruttering til programmet. I september gjennomførte Helland og kollega Sara Sandberg skoleringssamling for 20 nye instruktører. De står nå klare til å bidra til at unge får det bedre.

Instruktørene er unge mennesker som deler sine erfaringer for å hjelpe ungdom som sliter med de samme utfordringene i dag.

- De unge vet selv hvor skoen trykker, og kan på en troverdig måte fortelle om hvordan de kom ut av problemene, og skape håp, avslutter Rune Helland.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.