Ser fram til debatten

Amaliedagene er en bruker-  og overlevendefestival i Oslo med sosiale, kulturelle og faglige arrangementer i uka rundt Amalie Skrams fødselsdag (22. august). Foto: Skjermdump fra www.amaliedagene.no

Generalsekretær Bjørn Lydersen i Mental Helse gleder seg stort til å delta på Amaliedagene for første gang, og ser spesielt fram til å delta i brukerorganisasjonenes paneldebatt.

I slutten av august er det igjen klart for bruker- og overlevendefestivalen Amaliedagene i Oslo. Det blir arrangementer av sosial, kulturell og ikke minst faglig art. Festivalen er oppkalt etter forfatteren Amalie Skram som blant annet skrev bøker om å være innlagt på sinnssykehus. På forfatterens fødselsdag 22. august, skal det være paneldebatt, noe generalsekretæren ser på som et høydepunkt.

- Hver eneste dag er det spennende poster på programmet. Selv ser jeg spesielt fram til debatten knyttet til den nylig fremlagte rapporten fra Paulsrudutvalget om tvang innen psykisk helsevern. Det er en sak som med god grunn vekker et sterkt engasjement hos mange, sier Bjørn Lydersen.

Han mener at Amaliedagene fra starten i 1999 har vokst til å bli en svært fargerik og mangfoldig møteplass for alle som er opptatt av å skape endring i synet på psykisk helse, og på hva som er god behandling.

-  Kombinasjonen av musikk, litteratur, kunst, faglige foredrag og politisk debatt gir i sum klokskap og inspirasjon for de som tar del, mener Bjørn Lydersen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.