Opptur for studiearbeid i Mental Helse

16 studieleder fra Mental Helse var samlet i Gdansk for opplæring i elektronisk registrering av kurs. Her sammen med Mental Helses kurs- og opplæringsutvalg (KUPP). Foto:Sigrun Horrisland

Mental Helse doblet antall kurs fra 2009 til 2011. En grundig opplæring av studielederne i organisasjonen i helgen vil trolig forsterke denne utviklingen.

16 studieledere fra Mental Helse, samt organisasjonens kurs- opplæringsutvalg (KUPP) var nylig samlet i Gdansk for opplæring i registreringsprogrammet for kurs og opplæring KursAdmin. Dette et nytt elektronisk program.  Formålet med programmet er å gjøre det lettere for lokallagene å registrere kurs. Godkjente kurs vil skaffe midler til mer aktivitet i fylker og lokallag.

- Hovedtema for samlingen var å sette seg inn i dette programmet og skjønne det til bunns, sier Turid Remme, sekretær i Mental Helses kurs- opplæringsutvalg.

 Studieledere som behersker programmet får en enklere jobb når kurs skal registreres, administreres og ferdigmeldes.

- Mange av studielederne i fylkene er nye i år. Det ble derfor også satt av tid til gjennomgang av studieleders rolle, og gangens i studiearbeidet generelt, sier Remme.

Opplæring er kjerneoppgave
Studieleder i Mental Helse Finnmark, Oddgeir Bjønnes delte sine erfaringer med Kursadmin som hjelpeverktøy til å lage kurs, studiesirkler og aktiviteter i Finnmark.
- Systemet er lett og forståelig når du først kan det, sa Bjønnes. Sammen med kursholderne fra kurs- opplæringsutvalg fikk de øvrige studielederne øve sammen og på egenhånd.

Opplæring er en av kjerneoppgavene i Mental Helse, og studielederne er viktige nøkkelpersoner.

- Samarbeid er imidlertid avgjørende. Styret er ansvarlig sammen med studieleder om kursaktivitetene, understreker Remme.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.