Opplæring skal gi større aktivitet i lokallagene

Det er et mål at det skal bli mer aktivitet i Mental Helses lokallag. Opplæring av studieledere er viktig i denne sammenheng. Her fra en studieledersamling i 2011.

Et nettbasert program kan gjøre det lettere for lokallagene å skaffe midler til mer aktivitet. Alle fylkets studieledere i Mental Helse skal nå læres opp i dette.

- Målet er å øke kursaktiviteten i Mental Helse gjennom å lære opp studielederne, sier Lisa Haug i Mental Helses kurs- opplæringsutvalg (KUPP)

Stedet for opplæring er Gdansk i Polen. I helgen 24-26 august samles 16 studieledere her, samt representanter fra opplæringsutvalget. Det vil blant annet si både generalsekretær Bjørn Lydersen og landsleder Anne Grethe Klunderud.

- Mye av kurstiden går med til opplæring i det nye registreringsprogrammet for kurs og opplæring, KursAdmin, et nytt elektronisk program. Dette er en programvare som er utviklet for alle studieforbund i Norge i regi av Funkis. Programmet gir nye muligheter for registrering, administrering og ferdigmelding av kurs, sier Haug.

Trygge i rollen

Mental Helse har fått mange nye studieledere. For at disse skal bli trygge i rollen, er det også satt av tid til opplæring i rollen de er blitt tildelt.

- Enkelte fylkeslag skiller seg ut med høy aktivitet. Erfaringene disse har ved bruk av kursregistrering skal deles på kurset, til inspirasjon og informasjon. 

- Hvordan vil lokallagene merke resultatene etter en slik kurshelg?

- Lokallagene vil etter hvert oppleve mer aktivitet. Studielederen har fått opplæring i hvordan en aktivitet kan bli til et kurs. Mange lokallag har allerede aktiviteter som kan meldes inn som kurs til Funkis, men benytter seg ikke av dette. Når aktiviteter blir registrert som kurs utløser det midler. Jo mer midler jo flere kurs. Slik skapes aktivitet, sier Haug.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.