Ny portal om psykisk helse

Slik ser den nye hjemmesiden til Valdres Viser Veg ut.

På selveste Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober, fikk innbyggerne i Valdres en helt egen nettside for psykisk helse.

Hjemmesiden tilhører Valdres Viser Veg, et regionalt prosjekt for samarbeid, utvikling og forskning i lokalbasert psykisk helsearbeid. Den skal informere om arbeid som blir gjort for å styrke samhandling, og fokusere på nettverksorientering og åpen dialog. Her får du blant annet vite hvor du kan få hjelp, kampanjer som foregår og oversikt over aktiviteter.

- Nettsiden er oversiktlig. Den har mye informasjon, som er kort og klar, sier Morten Donsted.

I tillegg til å være leder i Mental Helse Oppland og Valdres, er han også brukermedvirker i Valdres Viser Veg. Han har bare gode ting å si til utviklerne av den nye hjemmesiden:

- De har virkelig gjort en bra jobb. Jeg håper dette kan gi folk en god opplevelse, at de finner mot og motivasjon til å be om hjelp. Her finnes jo kontaktinformasjon til det meste, sier Donsted, og fortsetter:

- Valdres Viser Veg er et prosjekt som forhåpentligvis vil føre til bedre mulighet for behandling på brukerens nivå. Helt i tråd med det vi i Mental Helse jobber og står for.

Donsted sier at han personlig har fått mye ut av å delta i Valdres Viser Veg-prosjektet

- Det har vært veldig lærerikt og gitt inspirasjon. Det har også vist oss at det finnes kommuner som ser viktigheten av å inkludere brukerorganisasjonene, for å få til ting på brukernes premisser.

Valdres har flere prosjekter når det gjelder psykisk helse, og satser på nettverksmøter.

- Det kan sikkert sies mye om jobben Valdres gjør i forhold til psykisk helse. Kommunene er jo forskjellig sammensatt, noe som gir utslag i grunnlaget for å sette i gang tiltak i form av dagsentre og andre lavterskeltilbud. Det er ikke alle kommunene vi i Mental Helse Valdres har kontakt med, og derfor har vi liten innflytelse på hva de gjør for sine innbyggere på dette feltet. Men det jobber vi med, lover Morten Donsted.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.