Norge er vertskap for psykisk helse i Europa

Illustrasjonsfoto: Colorbox

World Health Organization (WHO) arrangerer konferansen: ”WHO Consultation on the Global Mental Health Action Plan and the European Mental Health Strategy”. Konferansen foregår i Oslo 3.-5. september, og det er Helsedirektoratet som er arrangør fra norsk side.

Programmet er tettpakket og foregår på engelsk. Det er aktører med ulik kompetanse knyttet til psykisk helse som deltar. I den delen av programmet som har tittelen: Norske helsetjenester: siste utvikling og utfordringer, skal brukererfaringen løftes frem ved bl.a ved Karl Olaf Sundfør (erfaringskonsulent) og Bjørn Lydersen, generalsekretær i Mental Helse.

Under tittelen: psykisk helse og arbeid, ansatte med brukererfaring skal Karl Olaf Sundfør fortelle om hvordan det er å jobbe som erfaringskonsulent ved Sørlandet sykehus, Klinikk for psykisk helse og avhengighet. Sundfør er også sentralstyremedlem i Mental Helse.

- Jeg opplever at min egenerfaring innen psykisk helse og rus gir en annen inngang til løsninger enn det fagkunnskapen gir. Det viktige med god behandling for denne type pasienter er at de får nytte av både bruker- og fagkunnskap i sin måte å løse sitt eget problem på, sier Karl Olaf Sundfør. - Dessuten er det svært viktig for mennesker med rus- og psykiske helseproblem og se at det kan være håp om bedring. Det er vi erfaringskonsulenter et gående eksempel på, avslutter Sundfør

Under tittelen: Bekjempelse av stigma: Hva oppnådde vi med 10-årig ​​opptrappingsplan? skal generalsekretær i Mental Helse, Bjørn Lydersen holde innlegg om hva som skjedde under Opptrappingsplan for psykisk helse i Norge med tanke på stigmatisering.

- Opptrappingsplanen var en stor og nødvendig satsing for å få psykisk helse opp på samme nivå som somatisk helse. Evalueringer av planen og brukererfaringer viser at vi har kommet lenger i forhold til åpenhet om lettere psykiske helseproblemer i løpet av Opptrappingsplanen, men at det fremdeles gjenstår arbeid i forhold til kvalitet og holdninger om psykisk helse. Dette er avgjørende områder og virkemidler vi må jobbe videre med for å bekjempe stigmatisering, sier Bjørn Lydersen.

 Hele programmet kan leses her:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.