Natalie fikk oppreisning

Natalie Eriksen (21) mistet jobben etter at hun sto fram på TV og fortalte om psykiske lidelser i ungdomsårene. Foto: Privat

Natalie Eriksen (21) har fått en god start på det nye året. Hun har vunnet over hjemkommunen Fredrikstad, som ga henne sparken etter at hun sto fram på TV og fortalte om psykiske lidelser i oppveksten.

- Jeg har fått mange gratulasjoner, også fra mennesker jeg ikke kjenner. De sier at jeg fortjente dette, forteller en glad Natalie til Mental Helse.

Saken har engasjert mange. Nesten 1.500 personer har meldt seg inn i en støttegruppe som Natalies familie opprettet på nettsamfunnet Facebook i fjor høst.

- Det har betydd veldig mye. Jeg har fått enormt mye støtte gjennom den gruppa, sier Natalie takknemlig.

Det var i NRK Dagsrevyen 17. juni i fjor at Natalie fortalte om de psykiske lidelser hun hadde hatt i ungdomsårene. Tre dager senere dro hun på jobben på Åpen Omsorg i Fredrikstad, der hun ble fortalt at det var bekymring rundt hennes arbeidsutførelse. Siden Natalie hadde opplevd å få gode tilbakemeldinger flere ganger på jobben hun gjorde, mente hun at oppsigelsen skyldtes at hun hadde stått fram på TV. Og nå har Likestillings- og diskrimineringsombudet kommet fram til at Natalie ble diskriminert da hun ble oppsagt, skriver Fredrikstad Blad på sine nettsider.

Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård sier til Mental Helse at kommunen normalt vil rette seg etter slike avgjørelser, men administrasjonen må få vurdere innholdet i avgjørelsen.
- Det tilligger kommunens administrasjonsutvalg å ta stilling til om saken eventuelt skal påklages til nemnda, kommenterer han.

Vil fortsette med åpenhet

Natalie trivdes godt i jobben på Åpen Omsorg, der arbeidet besto i å dra hjem til pasienter og hjelpe dem med mat og annet stell.

- Jeg liker å jobbe med mennesker, og vil alltid fortsette med det uansett om det er på sykehjem eller sykehus, sier Natalie, som planlegger en utdannelse i psykologi eller medisin.

Mens hun forbereder seg til studiene, søker hun etter jobber. Og kompetanse har hun mye av:

- Jeg er blitt ungdomskontakt i undervisningsprogrammet  venn1, og har allerede gjennomført et foredrag der jeg har fortalt andre ungdommer om mine erfaringer rundt psykisk helse. Jeg synes det var en veldig positiv opplevelse, og vil fortsette med det, sier Natalie Eriksen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.