Mestring med kurs og aktiviteter i Kongsberg

Hobbykursene er et av varemerkene til Mental Helse Kongsberg. Å drive sitt eget tilbud, og kunne prate og diskutere uformelt mens en lærer noe nytt, er en viktig del av å møtes slik.

De er landets beste lokallag på kurs og opplæring, har faste opplegg med trening og fysisk aktivitet, og holder hyggelige treff med mye moro flere ganger i året. Denne oppskriften har fungert svært bra for det aktive Mental Helse-laget i sølvbyen Kongsberg.

- Skal vi begynne med turene da?

Spørsmålet får jeg av lokallagsleder Hanne D. Brath etter å ha fortalt kort hvorfor jeg ringer.

Turgruppa lader opp til Galdhøpiggen i Buskeruds flotte turterreng.

Målet er klart. Neste august skal en gjeng fra Mental Helse Kongsberg gå på Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell. 2469 meter over havet. Minst fem timer opp og tre timer ned. Tiden frem til den store turen går med til opptrening. Turleder Anne har lagt opp et variert turprogram for å spisse formen.

I Buskerud fylke finnes det nok fjelltopper og gode turmuligheter.  Et samarbeid med Kongsberg og Omegns Turistforening sørger for at de kan låne turisthyttene til overnatting. For det er det også greit å ha trent seg på.

Faste aktiviteter

Sosialt samvær er viktig. Flere ganger i året samles Mental Helse Kongsberg til treff. Her fra St. Hans feiring.

Mental Helse Kongsberg er opptatt av fysisk aktivitet og mestring.

De har inngått et samarbeid med det lokale treningssenteret Sense. Er man medlem i Mental Helse kan man trene gratis ved å vise frem medlemskortet.

- Det er sosial trening også, det. Vi er jo ikke aleine på treningssenteret, sier Brath.

Mange benytter seg også av tilbudet med vannaerobic i Kongsberg kommunale svømmehall, som er en god treningsform som ikke belaster leddene for mye.

Gode treningstilbud har vært med på å trekke nye medlemmer til laget.

Til sammen har laget rundt 110 medlemmer.

Hver torsdag møtes en del av dem til hobbykurs på dagsenteret ”Kveldssol”. Kortkursene har vært svært populære. Kurstimene, fra 15.30 til 18.00 på torsdager og hobbykurs annenhver søndag, utgjør også en god porsjon av de vel 1000 studietimene laget registrerte som kurs- og opplæringstiltak hos studieforbundet Funkis i 2011.

- Vi får til gode aktiviteter, mye takket være godt samarbeid med kommunen, som blant annet lar oss bruke lokalene på dagsenteret ”Kveldssol” kostnadsfritt, sier Hanne Brath.

Siste innspurt før jul
Akkurat nå er det forberedelser til helgens juleverksted som står i fokus hos studieleder Gunn-Marit Velikov.

Ni barn og ni voksne deltok på fjorårets juleverksted, som var det første de arrangerte.  I år venter de enda flere.

- I år skal vi lage poser, eller nett, man kan male eller trykke på. I tillegg kommer nissen en tur innom og det blir servering av pølser og annet snadder, forteller Velikov.

Hun er initiativtageren til juleverkstedet. Ideen var å lage et arrangement for pårørendebarna.

- Vi synes det var viktig at barna rundt oss kunne komme inn å se hva vil holder på med på kursene våre. Mange av oss tilbringer jo en del tid på aktiviteter i regi av Mental Helse Kongsberg, forklarer hun.

Juleverkstedet finner sted allerede til helgen. Julebordet i slutten av november markerer avslutning på nok et innholdsrikt år for gjengen i Mental Helse Kongsberg.

Så begynner de på ’an igjen i januar. Med faste treningsdager, nye kurs- og opplæringstimer, og ikke minst, fortsette med forberedelsene til toppturen på Galdhøpiggen i august.

Det er godt å ha noe å se frem til.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.