Mental Helse møter partiene

Mental Helse møter i tur og orden de politiske partiene for å gi innspill til deres neste Stortingsvalgprogram.

 - Like viktig som at Mental Helse kommer med sine innspill, er dialogen mellom partiene og oss. Tema psykisk helse er så omfattende og bredt at det griper inn i mange av partienes programkapitler og er således svært interessant å diskutere, sier landsleder i Mental Helse, Anne Grethe Klunderud.

Vi har hatt møter med Høyre, Kristelig folkeparti og Sosialistisk Venstreparti. Venstre har vi avtale med etter ferien, og de andre partiene jobber vi for å få avtale med. - Uansett om vi får til møte eller ikke, får alle partiene innspill fra Mental Helse sendt på mail. Ingen partier skal lage sitt nye Stortingsvalgprogram uten å ha hatt mulighet til å få med våre viktigste saker, sier Klunderud. 

- Vi kommer med innspill fra alle kapitler i vårt sosialpolitiske program. Vårt ønske om at det nedsettes et utvalg som skal samle all tvangslovgivning innen helse og sosialtjenestene i en felles lov, er ett av forslagene vi legger frem. Det er også budskapet om at partiene må sørge for å inkludere psykisk helse i finansieringsordningen til samhandlingsreformen. Slik det er nå, er det ikke tilstrekkelige virkemidler som gjør at kommunene satser på å bygge ut tilbud innen psykiske helsetjenester, avslutter Klunderud.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.