Landsmøtehelg i Mental Helse

Mental Helse avholder landsmøte hvert tredje år. Dette bildet er fra landsmøtet i 2010. (Foto: Mental Helse)

Denne helgen arrangeres Mental Helses landsmøte i Tromsø. Det skal blant annet velges ny landsleder, nytt samfunnspolitisk program skal vedtas og nyutnevnt statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg kommer på besøk.

Mental Helse avholder landsmøte hvert tredje år, og denne gangen går møtet av stabelen på Scandic Tromsø Hotel. Cirka 90 delegater fra hele landet møter. Landsmøtet er Mental Helses høyeste organ.

På alle landsmøter i Mental Helse vedtas tre viktige dokumenter:

Samfunnspolitisk program: Dette er politikken Mental Helse skal føre de neste tre årene. Programmet legger føringer for hvordan vi ønsker å påvirke politikkområdet psykisk helse.

Strategidokument: Dette handler om hvordan organisasjonen skal jobbe internt for å nå målene som er nedfelt i samfunnspolitisk program. Viktige poster er organisasjonsutvikling, kursvirksomhet og medlemsarbeid.

Vedtekter: Dette handler om hvordan organisasjonen er demokratisk oppbygd. Vedtektene inneholder de interne reglene for organisasjonen, blant annet om hvem som kan delta i hvilke organer, hvem som har stemmerett osv.

Det blir også valg av ny landsleder på årets landsmøte. Anne Grethe Klunderud trer av etter seks år som øverste leder i organisasjonen.

Nyutnevnt statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet Astrid Nøklebye Heiberg skal besøke landsmøtet på fredag.

- Mental Helse er talerøret for brukerne, og derfor er det veldig viktig å høre hva organisasjonen er opptatt av. Det er sånn man får korreksjoner til det man holder på med i helsevesenet, sier Nøklebye Heiberg.

Hun vil ikke røpe på forhånd hva hun skal si til landsmøtet.

- Det kommer ingen bevilgninger, såpass kan jeg røpe. Men jeg ser frem til å møte delegatene og lytte til det brukerne har å komme med. For meg er det viktig å møtes ansikt til ansikt, sier statssekretæren.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.