Dagfinn Bjørgen er ny landsleder

Dagfinn Bjørgen ble valgt til landsleder i Mental Helse på landsmøtet i Tromsø lørdag. (Foto: Hege Paulsen)

Dagfinn Bjørgen ble lørdag valgt til ny landsleder i Mental Helse.

Valg av ny landsleder var siste punkt på programmet lørdag.

Dagfinn Bjørgen overtar for Anne Grethe Klunderud, som har vært landsleder de siste seks årene.

Bjørgen ble valgt etter kampvotering der det sto mellom Karl Olaf Sundfør, Geirr Abelsen og Dagfinn Bjørgen. Ingen av kandidatene fikk tilstrekkelig flertall i første valgrunde, og det ble derfor holdt en ny valgrunde mellom kandidatene Karl Olaf Sundfør og Dagfinn Bjørgen.

- Jeg ser på Mental Helse som en organisasjon i vekst. Det er en god organisasjon som det er meningsfullt å jobbe for. Jeg har ikke sagt ja til å stille fordi jeg ønsker meg en karriere, men fordi jeg ønsker å fremme sakene organisasjonen står for. Jeg har et stort hjerte for Mental Helse, sa Bjørgen i sin presentasjon til landsmøtet før valget.

I tillegg til nyvalgt leder består det nye sentralstyret av 1. nesteleder Linda Øye og 2. nestleder Geirr Abelsen samt styremedlemmer Karl Olaf Sundfør, Tariq Eide, Vibeke Antonsen og Kristian Haugland. Det ble reist motkandidater til mange av plassene og det var stort engasjement i landsmøtesalen.

Det var en lang og begivenhetsrik dag for delegatene på landsmøtet i Tromsø lørdag. I tillegg til at det ble valgt ny landsleder, ble det vedtatt nytt strategidokument, nytt samfunnspolitisk program og nye vedtekter. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.