Klare for nytt skoleår og for å spre kunnskap om psykisk helse

I mai spilte venn1 inn sin egen reklamefilm. Dette er en ny og mer direkte måte å markedsføre det populære ungdomsprogrammet for psykisk helse ovenfor skoler.

venn1 satser for fullt denne høsten, på tross av at de lenge har levd med usikkerhet rundt videreføringen av programmet. Bakgrunnen er at det fortsatt er uavklart om fortsettelsen av ”Psykisk helse i skolen” som venn1 er en del av.

- Vi planlegger å gjennomføre høsten som normalt, forteller Rune Helland som er koordinator for programmet.

De markedsfører nå undervisningsprogrammet med en nylig innspilt informasjonsfilm, og det skal gjennomføres skoleringssamlinger i august for å trene opp flere venn1-instruktører.

Undervisningsopplegget til venn1 fremføres av unge mennesker med erfaringer fra egen ungdomstid. Erfaringen er at unge snakker best og mest troverdig med andre unge.

I skoleåret 2011/2012 besøkte venn1 mer enn 60 ungdoms- og videregående skoler i hele landet. Til nå har mer enn 30.000 elever gjennomført undervisningsopplegget.

Error in Youtube link. Please contact the webmaster.

Om venn1:

Undervisningsprogrammet venn1 holdes for elever i videregående skole og ungdomskoler. Et venn1-kurs varer ca. 3 skoletimer.

venn1 stiller med to instruktører og står for hele gjennomføringen, men en ressursperson fra skolen må være tilstede under kurset.

venn1 har som hovedmål

  • å stimulere unge til å være åpne om hvordan de har det og føler seg.
  • å redusere fordommer gjennom kunnskaps- og erfaringsformidling
  • å stimulere til vennskap og mer empati
  • å informere om at det finnes hjelp å få hvis en selv eller en venn behøver det og hvor denne hjelpen finnes
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.