Håper psykisk helse blir en del av finansieringsordningen i samhandlingsreformen

I dag legges statsbudsjettet for 2013 fram.

- Mental Helse har en forventning til at psykisk helse blir en del av finansieringsordningen i samhandlingsreformen, sier Tonje Rock Løwer, kommunikasjonsleder i Mental Helse. I dag legges statsbudsjettet fram.

Så lenge kommunene ikke blir stimulert økonomisk til å bygge opp gode psykiske helsetjenester, vil mange som trenger hjelp fremdeles vente i kø. Stikk i strid med Samhandlingsreformen, som har som formål å bygge opp gode tilbud der folk bor, skjer ikke dette i tilstrekkelig grad med dagens finansieringsordning.

- Vi har forventninger til en mer rettferdig ordning slik at kommunene får finansielle virkemidler som gjør at de bygger opp lokale tilbud innen psykisk helse, sier Løwer.

Mental Helse håper også at statsbudsjettet rettighetsfester ordningen med brukerstyrt personlig assistent (BPA). Tilbudet bør i langt større grad også tilbys mennesker med psykiske helseproblemer. Det ville hjulpet mange som trenger litt hjelp til å håndtere hverdagen sin.

- Vi er spent på om regjeringen følger opp Paulsrudutvalget forslag om å sette ned et utvalg for å se på en felles tvangslovgining, sier hun.

Mer til brukerorganisasjoner?
Statsbudsjettet vil gi viktige signaler på om de ønsker å styrke bruker- og pårørendeorganisasjoner innen psykisk helse.

- Mental Helse har mange viktige poster her, som har betydning for organisasjonen og de prosjektene vi drifter, sier Tonje Rock Løwer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.