Hånd i hånd

Landsleder i Mental Helse Anne Grethe Klunderud, professor ved HiBu Marit Borg, generalsekretær i Mental Helse Bjørn Lydersen, professor ved HiBu Bengt Karlsson, politisk rådgiver i Mental Helse Tonje Løwer Gurholt og prosjektkoordiator i Mental Helse Rune Helland hånd i hånd. (Foto: Hanne Cathrine Gullerud)

Mental Helse har nytte av å ha samarbeidspartnere som representerer forskningsmiljøene, og forskningsmiljøene har nytte av å ha brukerorganisasjoner som samarbeidspartnere. En slik felles forståelse for at hverandres kunnskap er nyttig, er også utgangspunktet for at Mental Helse og Høgskolen i Buskerud (HiBu) har funnet tonen.

Som en oppfølger av møtet hos HiBu tidligere i vår, var Marit Borg og Bengt Karlsson, som begge er professorer på Institutt for forskning innen psykisk helse og rus ved HiBu på besøk hos Mental Helse. Formålet med møtet var å diskutere både tema for samarbeid og hvilke type samarbeid vi skal ha. Et eksempel på hva vi ønsker å jobbe sammen for, er å få etablert et program for samarbeidsbasert forskning.

Instituttet har en forskningsprofil som vektlegger mye av det som også er Mental Helse politikk. Spesielt trekker instituttet frem fokus på at lokalmiljøet er konteksten hvor psykisk helsearbeid skal utvikles. Sentrale områder er folkehelse, arbeid, bolig, skole, fritid og de sosiale betingelsene. Instituttet legger stor vekt på tverrfaglighet og brukerinvolvering i prosjektutvikling og gjennomføring. Målet for Institutt for forskning innen psykisk helse og rus, er å arbeide for å utvikle et solid forskningsmiljø som personer med brukererfaring, pårørende erfaring og klinisk erfaring samt forskere ønsker og kan være en del av.

Mental Helse og Institutt for forskning innen psykisk helse og rus står hverandre nær ideologisk, men med ulike roller. Forskningsmiljøet trenger en tydelig brukerstemme, samtidig som Mental Helse gjerne vil ha forskningsbasert kunnskap som tillegg til vår erfaringskompetanse. Samtidig er vi opptatt av mange felles saker.

Vi er enige om at vi ønsker å ta felles steg videre, og forstette samarbeidet mot konkrete områder og tiltak

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.