Full sal for arbeid og psykisk helse

- Selv om noen ikke klarer å arbeide 100 prosent, er det ikke dermed sagt at de ikke kan jobbe i det hele tatt, påpeker leder Wenche Steenstrup i Mental Helse Buskerud. (Foto: Arkiv)

I morgen (onsdag) samles fagfolk og andre interesserte seg i Drammen for å lære om og diskutere temaet: Arbeid og psykisk helse – hva virker?

Leder Wenche Steenstrup i Mental Helse Buskerud forteller at konferansen er fullbooket. Hun har tydelige mål for hva som skal komme ut av morgendagen:

- Vi håper at dette vil være med på å skape større forståelse og mer åpenhet, slik at arbeidsgivere og andre vil være mindre redde for mennesker med psykiske problemer.  Vi vil jo at alle som ønsker det skal få en jobb, sier fylkeslederen.

Målgruppe for konferansen er ansatte i psykisk helsetjeneste/-vern i kommuner og sykehus, ledere og veiledere i Nav, brukere av psykisk helsetjeneste, pårørende, politikere og andre interesserte. Blant dem som skal holde innlegg er Øystein Spjelkavik fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), og Svend Ervik fra Gjenbruket i Rakkestad.

- Gjenbruket har ansatt mange som sliter psykisk. Svend Ervik skal snakke om å ha en meningsfull hverdag, og det er jo det alt handler om, sier Wenche Steenstrup, og forklarer:

- Selv om noen ikke klarer å arbeide 100 prosent, er det ikke dermed sagt at de ikke kan jobbe i det hele tatt. Det finnes arbeid for alle!

Medarrangører er Landsforeningen for pårørende (LPP), ADHD foreningen, Høyskolen i Buskerud , Fylkesmannen og NAV Buskerud.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.