Ett år med UngArena

Bilde: Mentale Helse sin landsleder Kristian Kise Haugland overrekker blomster og gratulerer Inger Sønderland, prosjektleder ved UngArena Grønland.

Lavterskeltilbudet i Oslo for unge mellom 12 og 25 år feiret 1 års jubileum.

Tekst av: Magnus Kristiansen

UngArena er et samarbeidsprosjekt mellom Mental Helse, Mental Helse Ungdom og Bydel Gamle Oslo. UngArena ble offisielt åpnet 1. september 2016. På torsdag forrige uke feiret de, èn dag før dagen, sitt ett årsjubileum. Siden åpningen har UngArena hatt 327 ungdom i oppfølging, noe som beviser at det er behov for et slikt tilbud. 

Rørt til tårer

Jubileumsfeiringen ble innledet av en tale fra prosjektleder for UngArena Grønland, Inger Sønderland. I talen med navnet «Til ungdommen», takket en tydelig rørt Inger Sønderland alle ungdommene som det siste året har vært innom UngArena. Hun påpekte i talen at: «Det er ikke lett å be om hjelp, det er ikke lett å snakke om det som er vanskelig. Dere er modige!». 

På UngArena er ingen problemer for store eller små. Døren er alltid åpen og absolutt alle ungdom er velkomne. De fleste som kommer innom UngArena sliter med mindre vanskeligheter, men som allikevel plager dem hverdagen. Dette er en gruppe ungdommer som ofte trenger å få prata ut. Få hjelp av en trygg og omsorgsfull voksenperson til å sortere og håndtere trøblete tanker og følelser. Men dessverre er det og ungdom som har oppsøkt UngArena med større problemer, noe som Inger påpekte: «Noen har opplevd mobbing, noen har blitt utsatt for vold, noen har blitt utsatt for overgrep. Noen har gjort kjipe ting mot andre også. Og det er galt. Og vi må kjempe sammen for at barn og ungdom ikke utsettes for vonde ting.» 

Avslutningsvis takket Inger ungdommene for tilliten de har gitt, og avsluttet talen med å betrygge: «Og til dere som ikke har klart å fortelle det dere ville fortelle, så husk at vi har god tid. Vi skal ingen steder. Vi er her videre.»

Uformell atmosfære

Etter talen var det enkel servering og omvisning av UngArenas lokaler. Det ble satt av tid til småprat og fagprat mellom gjestene, som forøvrig bestod av ungdommer, frivillige organisasjoner, ansatte i Bydel Gamle Oslo, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, UngArena sine praktikanter og frivillige, samt Mental Helse sin landsleder Kristian Kise Haugland. 

Om UngArena:

UngArena er et tilbud til barn og unge mellom 12 og 25 år, som sliter med  problemer som plager dem i hverdagen.

Gjennom samtale, veiledning og behandling får barn og unge mulighet til å snakke om livets små og store utfordringer.

I UngArena får barn og unge hjelp til det som er viktig for dem – uavhengig av alvorlighetsgrad eller diagnose. 

Uten terskel og med mye kunnskap og omsorg kan vi sørge for at små problemer ikke utvikler seg til alvorlige problemer.

På UngArena-sentrene arbeider frivillige og fagfolk sammen.

UngArena sentrene er der for at alle unge skal ha et sted å gå for å snakke om det som er vanskelig eller komme i kontakt med noen som har kompetanse til å hjelpe; det kan være lege, sykepleier, psykolog, sosialarbeider, ruskonsulent, studierådgiver eller ungdoms arbeider.

På UngArena kan du være anonym, det er gratis og du kan komme uten henvisning – du kan stikke innom, ringe, chatte eller maile for å finne et passende tidspunkt for en prat.

Ingen problemer er for store eller små og alt foregår på de unges premisser.

Lenker: UngArena, UngArenaGrønland.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.