Mental Helse / Nyheter / Eksterne nyheter


Akershus Aust-Agder Buskerud Finnmark Hedmark Hordaland Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Nordland Oppland Rogaland Sogn og Fjordane Sør-Trøndelag Telemark Troms Vest-Agder Vestfold Østfold

Eksterne nyheter

Flekkefjord kommune søkte etter folk med erfaring fra psykisk sykdom eller rusavhengighet og fikk 10 søkere til to jobber.

- Den viktigste folkehelseutfordringen vi har i dag er psykisk helse, sa helseminister Bent Høie under Nordisk folkehelsekonferanse

Svenske forskere har funnet ut hva som styrer signalstoffet serotonin.

For at kommunene skal kunne gi et godt tilbud til mennesker med psykiske lidelser, rusproblemer og voldsproblematikk, så må spesialisthelsetjenesten ta medansvar for oppfølgingen som gis i kommunene, viser ny studie fra AFI.

«Storbarnsforeldre» forteller at det er vondt og vanskelig å snakke med andre om den trøblete ungdommen din. Her er ekspertenes råd.

Flere rettspsykiatere og psykologer mener drapsmenn kunne ha blitt stoppet dersom det var mer tvang i psykiatrien.

Artisten St Thomas hedres nå med en dokumentarfilm.

21 prosent av oss er ensomme.

- Dokumentarens tema gir et alvorlig bakteppe, men fokuset er på det positive ved samhold, støtte og det å få leve ut sin egen identitet.

Solveig Melkeraaen vil vise at det er mulig å reise seg igjen.

Eldre som opplever overgrep fra sine egne voksne barn, prøver å skaffe hjelp til barna og ikke seg selv.

Hva trenger egentlig barn for å bli sosiale, kompetente og kunnskapsrike voksne, som kan klare seg bra i framtidas Norge?

GD hadde tidligere i sommer to artikler som jeg ikke kunne unngå å legge merke til.

Sørlandet sykehus har gode erfaringer med å tilby laksefiske-turer til alvorlig psykisk syke pasienter. – Det er helse i hvert kast, sier vernepleier Bjørn Ivan Premak.

Trass i svært små ressursar, klarte helsestasjonen i Førde å halde sommaropent på kveldstid for ungdom.

Sist endret: 12.08.14 "Min påstand er at vi kan ikke stole på at norske kommuner bruker penger på utvikle så usexy tjenester som psykisk helsetjenester.

Noen må forstå når det er grunn til bekymring, mener presidenten i Norsk Psykologforening og lederen i Norsk Lektorlag.

Opptrappingsplanen for psykisk helse skulle prioritere dei aller sjukaste. Det stikk motsette skjer, ifølgje ein ny Sintef-rapport.

I 2008 ble filmskaper Solveig Melkeraaen innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling med depresjon.

Skriv utDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.