Mental Helse / Nyheter / Eksterne nyheter


Akershus Aust-Agder Buskerud Finnmark Hedmark Hordaland Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Nordland Oppland Rogaland Sogn og Fjordane Sør-Trøndelag Telemark Troms Vest-Agder Vestfold Østfold

Eksterne nyheter

Nye tall for Kronprinsparets Fond.

Slik ødelegger sukker kroppen din.

Pasienter med både depresjon og alkoholproblemer har alvorligere psykiske symptomer enn de som bare er deprimerte.

Å samle samisk helse under ett tak har lenge vært en drøm for mange i det samiske samfunnet. Nå lover Helse Nord å oppfylle drømmen. Innen fire år skal Samisk Helsepark være i drift.

SORTLAND: Eli Rygg måtte ta på seg ei maske for å bli akseptert. De voksne ville ikke høre hennes fortelling. Fredag delte hun den på konferansen om forebygging av seksuelle overgrep på Sortland.

Norges fremste selvmordsforsker frykter at flere konkrete tiltak vrakes i helsemyndighetenes nye handlingsplan for forebygging av selvmord.

Karrierer settes på vent, parfold ryker og søsken blir både opprørere og diplomater. Nedturene er mange i ADHD-familier. Men det finnes også lyspunkter.

De som jobber lenge i stillinger de er overkvalifiserte for, har større sjans for å utvikle depresjoner.

Norske menn drikker mer og har større alkoholrelaterte problemer enn kvinner. Stipendiat Erik Fie Mathiesen la frem sine funn om alkoholvaner og livskvalitet på fagdag om psykisk helse.

Europa-kommisjonen har bedt de europeiske fagmiljøene utarbeide et veikart som skal vise hvordan mer forskning kan bidra til å redusere psykiske lidelser i Europa Professor i biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen, Robert Murison, sier til Forskningsrådets nettsider at

-Det kan lyde som en klisje, men det betyr alt, sier Monica Solberg, som driver laget GøtZ. Hun fremmer psykisk helse, i likhet med de andre som er med i NAPHAs rykende ferske film "Det funker!

Å balansere på skøyter på arbeidslivets glattis. Denne metaforen kan illustrere problemene brukere med psykiske lidelser har med å balansere og navigere arbeidslivets krav og forventninger, mener Liv Grethe Kinn, som disputerer i Bergen 3.april.

Bruken av tvangsmidler i psykiatrien går nå for første gang ned ved Sørlandet sykehus. I flere år har sykehuset slitt med høye tall til tross for kravene om reduksjon.

AKTIVITET: – Det er ikke samfunnets oppgave å få folk opp av sofaen. Ens egen helse er den enkeltes ansvar, mener treningsekspert Johan Kaggestad, som vil ha folk ut på tur.

Bajazz-leder Vibeke Vigeland ba 18 dansejenter legge igjen klokke og mobil, og tok dem med til Afrika. For Cornelia Støle (17) ble det et vendepunkt.

Sosiale medier holder mange unge våkne. Men lite søvn kan skade hjernen, ifølge overlege.

Det finnes veldig mange grunner til at folk faller ut av arbeidslivet. NHO-prosjektet Ringer i Vannet tar sikte på å hjelpe dem tilbake.

Nå bruker Solveig Bartun Rob sin erfaring til å hjelpe andre med psykiske lidelser.

Voldas barnehager er del av et forskningsprosjekt om psykisk helse hos førskolebarn. "Voldaprosjektet" skal heve kompetansenivået hos de ansatte og gi forskningsresultater som ikke finnes om norske barn fra før.

Ja, du leste rett ... Det skjer små leseundere ved biblioteket i Grimstad.

Skriv utDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.