Danskene adopterer venn1

Rune Helland er prosjektleder i venn1.

Den danske organisasjonen Det Sociale Netwærk har latt seg inspirere av venn1, når de nå setter i gang et tilsvarende undervisningsprogram i Danmark.

Det danske programmet har fått navnet Rejseholdet, og det søkes allerede etter kursholdere mellom 20 og 30 år som har vært gjennom noen utfordringer i livet. De skal ut på landets skoler og fortelle om hvordan man takler det som er vanskelig og hvor man kan få hjelp.

- I starten av 2012 ruller Det Sociale Netværk prosjektet Rejseholdet i gang, hvor unge skal undervise unge i psykisk sårbarhed. For å få inspirasjon til prosjektet, har vi besøkt et venn1-arrangement som ble gjenomført i Jessheim, sier konsulent Cecilie Melin i Det Sociale Netwærk. 

Den frivillige organisasjonen ble opprettet av den tidligere danske statsministeren Poul Nyrup Rasmussen og driver flere tjenester, blant annet nettsiden Ungekompasset.dk.

- Ungekompasset er for psykisk sårbar ungdom. Det er en fin nettside med blant annet digitale fortellinger. Og nå har de altså fått øynene opp for venn1, smiler prosjektleder Rune Helland.

Han forteller at danskene tok kontakt på e-post i november i fjor.

- Allerede måneden etter hadde vi et møte og ble enige om et samarbeid, sier Helland, som er intervjuet om venn1 på den danske organisasjonens nettsider Psykisksaarbar.dk.

Fredag 20. januar til søndag 22. januar kommer unge og voksne representanter fra Unge kompasset for å delta på venn1 skoleringskurs for nye ungdomskontakter og prosessledere på Soria Moria i Oslo. I februar vil så danskene holde sitt eget skoleringskurs i hvordan de skal formidle erfaringer på en måte som andre unge kan bruke til å få det bedre.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.