- Bra at politikeren gir psykiske helseproblemer et ansikt

Generalsekretær Bjørn Lydersen i Mental Helse berømmer KrF-poltiker dagrun Eriksen for at hun har stått frem i media og fortalt om hvordan hun kom seg gjennom en depresjon i 2005.

– Det betyr mye at mennesker med et kjent ansikt forteller om livets belastninger og står frem med dem, sier generalsekretær Bjørn Lydersen i Mental Helse. Denne uka sto KrF-politiker Dagrun Eriksen fram og fortalte om hvordan hun kom seg ut av en depresjon. 

Under årsmøtet i Agder KrF i helgen fortalte partiets nestleder og stortingsrepresentant, Dagrun Eriksen, om hvordan hun jobbet seg gjennom en depresjon i 2005.

– Jeg hadde deltatt i en TV-debatt på kvelden og var så vidt kommet hjem i sofaen da jeg fikk en telefon fra en nær venninne. Hun hadde sett meg på TV og spurte om alt var bra. Da gikk bunnen ut av meg. Tårene bare flommet, uten grunn, sa Eriksen til Fædrelandsvennen.

Blir frisk igjen

Lydersen synes det er viktig at hun på denne måten gir psykiske helseproblemer et ansikt.

– Dette illustrerer på en god måte at psykiske helseproblemer er noe som kan ramme hvem som helst. Dette kan sprekke en myte om at psykiske helseproblemer er noe som følger deg livet ut. Eriksen er antageligvis et godt eksempel på at man blir helt frisk igjen, sier Bjørn Lydersen til Vårt Land.

Avisa skriver på sine nettsider at Eriksen fikk råd av Kjell Magne Bondevik, leder for Oslosenteret for fred. Han ble selv sykmeldt i en kort periode på grunn av en depressiv reaksjon da han var statsminister på slutten av 1990-tallet.

– At offentlige personer står frem er viktig i kampen mot stigmatisering av  psykiske helseproblemer. Det største problemet er at folk ikke vil snakke om det. Når du ikke snakker om problemene bygger det opp inni deg og blir større. Dette betyr ikke at alle må stå frem offentlig, men man kan oppsøke familie, venner og få profesjonell hjelp, sier Kjell Magne Bondevik til Vårt Land.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.