venn1 utdanner flere

Skoleopplegget venn1 er en suksess, og blir stadig mer etterspurt av videregående skoler. Derfor utdanner vi også flere ungdomskontakter fortløpende, sier Sara Sandberg Vik i Mental Helse. Neste kurs er prosesslederkurs 13. og 14. februar på Soria Moria.

venn1 tar sikte på å fortelle ungdom hva psykisk helse er, og å forebygge negative holdninger og fordommer om psykiske problemer. Det er ingen vanlig undervisning, men et møte med en ungdom som selv har slitt med psykiske plager, eller har møtt det som pårørende. Erfaringen fra mange møter med skoleungdom er, at opplegget treffer.

Noen å snakke med
Det er mange ungdommer som aner at kompisen har det strevsomt, men som ikke vet hva man skal gjøre – hva er å være en god venn når du ser at noe er galt? Hvem kan hjelpe, og med hva? Det er godt å ha noen å snakke med om

- identitet, usikkerhet og sjenanse

- følelsen av å være annerledes

- sammenligninger med andre, konkurranse om alt fra karakterer til popularitet

- relasjoner og opplevelser

- skolepress, gruppepress, motepress og sexpress

- mat og trening

- hva er det å bli voksen?

Venn1 holder også en erfaringssamling på Soria Moria Hotell- og konferansesenter i Oslo 26-28 februar. Denne er for alle som har gått igjennom venn1 skoleringen enten som prosessleder eller ungdomskontakt.

Vil du prøve deg som prosessleder eller ungdomskontakt? Ta kontakt med prosjektmedarbeider Sara Sandberg Vik på eller mobil 911 35 882

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.