Satt fokus på et tabubelagt emne

- Selv om team Joddski røk ut i semifinalen på TV2's program Det store Korslaget, har koret satt fokus på et tabubelagt emne som angår alle, men som det fremdeles er vanskelig å snakke om, sier Anne Grethe Klunderud, landsleder i Mental Helse, som var til stedet under TV-programmet.

- Dette er en sak vi brenner for og da vil vi uavhengig av om vi vinner få gitt dem noe. I tillegg vil vi skape bevissthet rundt saken. Mental Helse har så mange prosjekter de vil realisere, sa korleder Jørgen Nordeng til TV2 nettside før fredagens semifinale.

Team Joddski røk likevel ut - helt på målstreken. Konkurransen er slik at det koret som vinner Det store Korslaget vil få 500 000 til et godt formål. Koret fra Bodø ville gi disse pengene til Mental Helses lokallag i Bodø. For å sikre at lokallaget skulle få penger - uavhengig av seier eller ei - har team Joddski satt i gang en giverstafett.

- Giverstafetten går veldig bra. Vi har fått inn mye allerede, rundt 40 - 50.000 kroner. Joddski hadde konsert forrige helg, og da fikk vi inn 16.000 til saken, forteller Kristian Krokslett, korist i Joddski.

- Hele koret er enig i at dette er det rette å gjøre, det er mange som trenger denne hjelpen, og folk i koret har erfaring fra psykiatrien. Jeg har selv jobbet med psykiatri, og vet at det er en viktig sak, forteller Krokslett til TV2.

Les mer på TV2

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.