- Psykisk helse handler om hvordan vi har det

Marianne Røiseland (44) er ansatt som generalsekretær i Rådet for psykisk helse. Hun sluttet som informasjonssjef i TV 2 ved årsskiftet, og har tidligere vært journalist og nyhetsleder i Bergens Tidende i til sammen ti år.

 Jeg ser fram til å arbeide i en organisasjon med et tydelig og sterkt engasjement for barn og voksne med psykiske problemer. Rådet for psykisk helse er en viktig og solid pådriver for et inkluderende samfunn, sier Marianne Røiseland.

- Det er fortsatt store utfordringer for å skape bedre forhold for god psykisk helse i Norge. Det er viktig å forebygge psykiske problemer, og å fange opp dem som trenger hjelp i livet tidlig. Den som blir psykisk syk må møtes med respekt, få god hjelp og ha muligheten til selv å delta i arbeidet for å bedre sin egen situasjon, sier hun.

Røiseland vil løfte engasjementet for psykisk helse ut til alle det angår.

- Psykisk helse handler om hvordan vi har det. Det angår oss alle – hele tiden, ikke bare når den psykiske helsen er dårlig, sier Røiseland.

Rådet for psykisk helse er en frittstående humanitær organisasjon med 26 medlemsorganisasjoner; bruker- og pårørendeorgansiasjoner (den største av dem er Mental Helse), humanitære organisasjoner, undervisnings- og forskningsinstitusjoner og fagforbund som alle arbeider innen psykisk helsefeltet.

Rådet for psykisk helses visjon er å skape et best mulig liv for barn og voksne med psykiske problemer og bidra til et rausere og varmere samfunn som skaper god psykisk helse for alle.

Assisterende generalsekretær Ragnhild Heggen er konstituert i stillingen til Marianne Røiseland tiltrer 19. april 2010.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.