Mental Helses hjelpetelefon er tildelt et felles internasjonalt nummer

Mental Helses hjelpetelefon er tildelt et felles internasjonalt nummer innenfor EU/EØS-området. Dette betyr at uansett hvilket land du er i innenfor området, kan du ringe 116 123 hvis du trenger hjelp eller har behov for noen å snakke med. Du vil da komme til hjelpetjenesten i det landet du er i.

”De som tildeles nummeret skal tilby tjenester av samfunnsmessig verdi. Tjenesten skal være et tilbud til folk som føler seg ensomme, er i en psykisk krise eller tenker på å ta livet sitt”, beskrives det i EU-kommisjonsbeslutningen.

-Mental Helse er stolt av tildelingen. Dette er en anerkjennelse av en Hjelpetelefon som har vært i utvikling siden oppstart i 1992, sier Mette Kammen generalsekretær i Mental Helse.

-Hjelpetelefonen er klar for å ta utfordringen, sier daglig leder Inger Ellingsen. Vi har drevet en lavterskel samtaletjeneste på telefon i mange år. Hjelpetelefonen har fra 2-4 linjer åpne i døgnet. Vi er best bemannet på kveld og tidlig natt, da er pågangen  størst, sier Inger Ellingsen.

I fjor gjennomførte vi 62 000 samtaler. Noen ringer oss jevnlig og trenger støtte og motivasjon i hverdagen. Vi møter også mennesker i dyp krise. Andre bruker Hjelpetelefonen til å spørre etter relevante hjelpe- og aktivitetstilbud. Den erfaringen vi har opparbeidet oss gjennom år, gjør oss i stand til å drifte det nye nummeret både faglig og administrativt.

Tjenesten skal være åpen for alle, hele døgnet, hele året, og det er gratis å ringe.

Hjelpetelefonen finansieres i sin helhet gjennom Helsedirektoratet. I en uttalelse til Post- og teletilsynet sier direktoratet at de er av den oppfatning at Hjelpetelefonen oppfyller kravet i tjenestebeskrivelsen og er en egnet kandidat for tildeling av nummeret.

I en overgangsperiode vil det være mulig å komme gjennom både på det gamle nummeret og nytt nummer 116 123.

For mer informasjon, kontakt daglig leder Inger Ellingsen, tlf. 90127459 eller koordinator Truls Bjaaland, tlf. 95224483

Opprettet: 07.12.2009 | Sist endret: 07.12.2009

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.