Ahus beholder Elvestad og akutteamene

Protestene mot at Akershus Universitetssykehus skulle legge ned 18 plasser på Elvestad i Nes, og fire akutteam på Romerike, kan ha nådd fram. Mens helseministeren forsikrer at akutteamene skal beholdes, både på Romerike og ellers i landet, sier direktør Trond Rangnes på Ahus at forslaget om å legge ned Elvestad trekkes fra styrebehandling.

– Det er riktig å si at forslaget om å legge ned den psykiatriske institusjonen Elvestad er trukket tilbake før styret i Ahus får budsjettet til endelig behandling 17. desember, bekrefter Trond Rangnes, direktør for psykisk helsevern på Ahus til avisa Raumnes.

– Forslaget har vært oppe på departementsnivå. Vi har ønsket en annen løsning enn å måtte ty til kutt i disse akutt-tilbudene. Derfor er forslaget trukket tilbake, sier Rangnes.

Saken ble tatt opp i Stortinget, som skriftlig spørsmål fra Sonja Irene Sjøli (H). Hun ville vite hva helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen mente om å legge ned de 18 sengeplassene på Elvestad, og tre akutteam ved DPS’ene på Jessheim, Lillestrøm og Grorud.

Helseministeren nevnte ikke noe om at forslaget om Elvestad skulle vært trukket tilbake, bare at helseforetaket hadde forsikret at pasientene ville bli godt ivaretatt. Om de tre akutteamene uttaler Helse Sør-Øst: Akershus universitetssykehus opplyser at de nå vurderer at avvikling av akutteamene ikke er hensiktsmessig.

Det kom klare signaler fra Strøm-Erichsen om at akutteamene skal spares over hele landet. Dette instruerer hun de regionale helseforetakene om, går det fram av det skriftlige svaret.

Hele svaret til Strøm-Erichsen her.

Opprettet: 14.12.2009 | Sist endret: 14.12.2009

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.