Åpenhetsprisen til Stig Inge Bjørnebye

- Med Åpenhetsprisen har jeg nådd noe med budskapet mitt, sa Stig Inge Bjørnebye, tidligere fotballproff, da han i dag mottok prisen på TV2 God Morgen Norge. Det var i høst han med boken Løsrivelse ga et innblikk i hvordan et tilsynelatende vellykket liv ofte var en indre kamp.

Stig Inge Bjørnebye vil gjennom sin åpenhet kunne være en verdifull rollemodell for barn, unge og voksne”, heter det i nominasjonen av Bjørnebye som kandidat for Åpenhetsprisenrise. Prisen deles ut av Mental Helse sentralt i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse

- I forball er det leken om mestringen som er viktigst for barn og unge. Mange drømmer om å bli fotballproff, men dessverre er fokus på hvorfor man ønsker seg et slikt liv blitt mer en drøm om penger og luksusliv - det er trist, sier Stig Inge Bjørnebye.

Alminneliggjøre vanskelige følelser

Bjørnebye synes prisen er en hyggelig anerkjennelse.
- Jeg ønsker ikke å sette noen i bås. I boken min er ordet angst kanskje nevnt et sted. Følelser er komplekst, jeg ønsker å alminneliggjøre dette og vise at det går ann å mestre det som kan oppleves vondt og vanskelig.

- Det som er viktig med Stig Inges historie er at det forteller oss at angst og selvforakt ikke kjenner noen klasseforhold, fortsetter Klunderud.  – Stig Inge Bjørnebye viser også at det ikke er noen motsetning i det å prestere på høyt nivå samtidig som man har et vanskelig og motsetningsfylt indre, poengterer Anne Grethe Klundereud, landsleder i Mental Helse.

Åpenhetsprisen består av et kunstverk av den norske kunstneren Trine Lindheim og en gavesjekk på 10.000,- som Stig Inge Bjørnebye sender direkte videre til prosjektet Fotball Krysser Grenser som drives av Misjonsalliansen.

Opprettet: 09.10.2009 | Sist endret: 10.10.2009

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.