15.000 har skrevet til nettjensten Si det med ord

Etter tre år med nettjenesten www.sidetmedord.no, et tilbud ved Hjelpetelefonen til Mental Helse, har litt over 15.000 meldinger blitt besvart. I snitt svares det på ca. 100 meldinger i uka. De fleste henvendelsene handler om problemer innskriverne har i forhold til andre.

-Siden nettjenesten startet opp i november 2006 har denne hatt har en jevn økende trafikk, sier Lene Pettersen, prosjektleder for Si det med ord. Aldersspennet for bruk av nettjenesten er fra 13-65 år, mens hovedvekten av brukere ligger mellom 17-30 år.

Det er ansatte ved Hjelpetelefonen som besvarer meldingene. Nettjenesten har også sin egen veileder, psykolog Simen Hiorth Sulejewski.

Problemer med andre mennesker
-Den vanligste årsaken til at folk skriver til oss er problemer i forhold til andre, dernest kommer psykiske plager, depresjon, behov for informasjon om hjelpetiltak, behov for å dele gode hverdagsopplevelser med noen, selvmordsproblematikk, angst, eksistensielle tanker, problemer knyttet til mat og vekt, og til sist – selvskading.

Det er en overvekt av kvinner som skriver til Si det med ord, menn utgjør ca. 25 prosent av dem som benytter seg av tjenesten.

Opprettet: 16.11.2009 | Sist endret: 16.11.2009

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.