2009

Rødrussen i Mosjøen opplevde at en av klassekameratene tok livet sitt. Det førte til et sterkt engasjement, for å forstå, og for å bry seg om hverandre. Overskuddet av russeavisa gikk til lokallaget av Mental Helse. Og nå vanker det godord til russen.

Mental Helse er skeptisk til ghetto-tendenser for folk med omsorgsbehov. – Likevel er vi er uenig i lege Kjell Noreik, tidligere professor i sosialmedisin, som fremhever kun gruppen psykisk syke som dårligere egnet for bofellesskap, sier Anne Grethe Klunderud, landsleder i Mental Helse.

Momsfritak for frivillige organisasjoners innkjøp av varer og tjenester til den frivillige virksomheten er et viktig supplement til offentlige støtteordninger. Trass løfter og positive signaler venter organisasjoner stadig på momsavklaring. 27. mai inviterer Frivillighet Norge til stormarkering med partilederdebatt for å få klare svar om moms. Mental Helse deltar.

I møtet mellom beboere og ansatte oppstår ny kompetanse, sier rådgiver Torild Trane Ånestad i Stavanger kommune. Seminaret ”Motivasjon & Tilfriskningsprosesser” gikk av stabelen i Stavanger 14. mai. Målgruppen var beboere i bofellesskap, medlemmer av Mental Helse, pårørende og ansatte innen psykisk helse.

Mental Helse støtter forslaget som to av Venstres Stortingsrepresentanter har fremmet om pasientjournaler. -Vi er enige i at regjeringens opplegg innebærer en fare for å spre personopplysninger til folk som ikke trenger det, sier Anne Grethe Klunderud.

Landsleder Anne Grethe Klunderud i Mental Helse er valgt til ny styreleder i Funksjonshemmedes Studieforbund. FS har nå 50 medlemsorganisasjoner med godt over 300.000 medlemmer.

- Det er ikke noen vits i å sitte i et kommunestyre for å lage lyder! Vi må få til noe også, sier ordfører Åge Tovan i Lørenskog. De har fått til en god del i Lørenskog. Og de er slett ikke ferdige.

Linda Øye i Mental Helse Sandnes tror det er nødvendig med innleggelser og behandling på tvang. Men hun mener det må gjøres med respekt og verdighet. - Vi trenger en debatt om hvordan tvang utøves, sier hun.

Systematisk arbeid med Terapeutisk mestring av pasienter med aggresjonsproblematikk (TMA) er en av årsakene til at bruk av tvang og mekaniske tvangsmidler er kraftig redusert på psykiatrisk divisjon ved Stavanger Universitetssykehus.

Høy kompetanse, lav terskel og fleksibilitet er stikkord for kommunepsykologprosjektet i Herøy kommune. Lett tilgjengelig psykologhjelp bidrar til raskere tilfriskning og kortere sykefravær.

I statsråd fredag 24.4 oppnevnte regjeringen et utvalg som skal se nærmere på de tragiske episodene der mennesker med psykiske lidelser har begått drap. Generalsekretær Mette Kammen i Mental Helse er med i utvalget.

Inntektene fra salget av russeavisa til rødrussen i Mosjøen går i år til lokallaget av Mental Helse. Russen mener at Mental Helse driver et viktig arbeid for å synliggjøre og alminneliggjøre psykiske helseplager, også blant ungdom, sier Stina Lande, redaktør for russeavisa ”Fladskeposten”.

Det var ikke bare jakt- og fiskeutstyr på Villmarksmessa på Lillestrøm rett etter påske. Også Kameratstøtte.no – nettstedet for veteraner fra forsvarets operasjoner i utlandet – stilte opp for å fortelle om seg selv. Og ganske riktig – mange jegere viste seg å være veteraner som ble nysgjerrige på hva dette var.

- Det er ganske vanlig at folk som ringer Arbeidslivstelefonen opplever at de står alene på arbeidsplassen sin uten å ha noen å snakke med, selv om de er organisert eller det er et verneombud der, sier Grace Beathe Mathisen, daglig leder ved Arbeidslivstelefonen.

- På vegne av styret i Mental Helse Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme og Stokke lokallag, takk til en pressemann som kan skrive om psykiatri uten å gjøre alle til drapsmenn, skriver lokallagsleder Turid Bakken til Harald Haave, sjefredaktør i Se og Hør.

Kreativitetsprisen 2008 ble i dag tildelt Lørenskog kommune for seriøs, bred og mangfoldig satsing på psykisk helse over flere år. På vegne av Verdensdagskomiteen i kommunen mottok ordfører Åge Tovan prisen under Dialogkonferansen på Lillestrøm.

- Oppslag i media i forbindelse med trippeldrapsaken i Tromsø kan lett skape et bilde av at alle psykotiske pasienter er potensielle voldsutøvere. De fleste med psykoser kommer seg igjen, men hvis ikke problemene forbygges og følges opp kan det skje tragiske hendelser, slik vi er vitne til nå, sier Anne Grethe Klunderud, landsleder i Mental Helse.

Det begynte i fjor sommer. Målfrid J. Frahm Jensen, tillitsvalgt i Mental Helse skrev til Stavanger Universitetssykehus og søkte på en stilling som ikke fantes. I dag har hun fått muntlig tilsagn om fast ansettelse i en nyopprettet stilling.

Dialogkonferansene er i gang, og med dem planleggingen av utallige arrangementer i forbindelse med landets største dugnad om psykisk helse, Verdensdagen. Årets tema er I takt med deg selv- mestring i livets overgangsfaser.

Mental Helse i Salangen er blant de første lokallagene som har registrert seg i frivillighetsregisteret Grasrotandelen. Nå håper de flere vil komme etter. Foreløpig ligger Salangen på topp blant de lokallagene i Mental Helse som er grasrotregistrert, med godt over 2.500 kroner i opptjente midler.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.